Ce premii vor primi elevii de zece la bacalaureat din partea statului

Evaluarea Națională și examenul de bacalaureat au ajuns la final. Ca în fiecare an, au fost înregistrate multe rezultate proaste, dar și cazuri de elevi care au reușit să obțină zece pe linie. Aceștia din urmă vor fi răsplătiți pentru meritele lor de către autorități. 

Elevii de zece de la Evaluarea Națională și bacalaureat vor fi premiați

În unele dintre județele țării, elevii de zece de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi recompensați financiar pentru rezultatele obținute. Astfel, elevii cu zece pe linie din Târgu-Jiu vor primi câte 10.000 de lei fiecare din partea municipalității. Și copiii din Dolj vor fi răsplătiți. Elevii cu 10 pe linie la examene vor primi suma de 2.500 de lei. 

Ar putea să te intereseze și: Ministrul Sorin Cîmpeanu vrea noi teste pentru elevi 

Elevii din Suceava vor fi felicitați și premiați pentru reușita lor astfel: cei care au obținut media zece la Evaluarea Națională vor primi 3.000 de lei, în timp ce liceenii care au obținut 10 la bacalaureat vor fi recomensați cu câte 5.000 de lei. Elevii din Alba și din Galați se vor bucura de recompense similare, conform Observator. 

Conform statisticilor prezentate de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în 74 din totalul liceelor din România a fost înregistrată o promovabilitate de 100 la sută, în timp ce în alte 42 de unități de învățământ promovabilitatea s-a aflat la zero la sută. În alte 11 licee de pe teritoriul României doar un singur elev a reușit să promoveze examenul de bacalaureat. 

Vezi și: Realitatea dură a elevilor de la sate. În ce condiții mizere învață sute de elevi 

„Din păcate, avem un număr de 42 de licee din totalul de 1.393 în care promovare a fost zero. (…) Am avut alte 11 licee în care un singur candidat a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. Avem probleme foarte grave la nivelul acestor licee. Nu poate fi doar vina elevilor. Cu siguranţă acolo procesul de predare-învăţare trebuie să fie mult îmbunătăţit”, a declarat Sorin Cîmpeanu, după afișarea rezultatelor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]!Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Anamaria Prodan vorbeşte “non-stop cu Reghecampf”, dar fiul lor nu vrea să-şi vadă tatăl

Urmatoarea stire

Ucraina proclamă victoria – Steagul ucrainean flutură din nou pe Insula Șerpilor

Stiri pe aceeasi tema