Ce părere are Petre Daea despre făina de greieri. Dacă l-ar auzi UE, România ar isca un scandal în blocul comunitar


Ministrul Agriculturii a spus că “nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alţii”, precizând că românilor nu le plac, greierii, nici lăcustele, în alimentaţie, ci laptele şi produsele pe care le putem realiza în România.

Petre Daea a explicat că, pentru a coace o pâine din făină de lăcuste, ar fi nevoie de un vagon de astfel de insecte.

Pune accentul pe gastronomia românească

Oficialul Guvernului este sceptic în privinţa schimbărilor din alimentaţie, de la făina de greieri la carnea vegetală şi laptele vegetal.

Sunt consecvent în ceea ce spun şi ceea ce fac. Trebuie să înţelegem bine că patrimoniul acesta gastronomic al României trebuie să-l şi păstrăm, să-l valorificăm şi să îl şi dezvoltăm în acelaşi timp.

Să-l dezvoltăm prin componenta lui şi să îl dezvoltăm prin ceea ce trebuie să transmitem oamenilor de fiecare dată, în aşa fel încât să conştientizăm că suntem pe un traseu al respectării gusturilor, dar în acelaşi timp să nu ieşim din vadul pe care l-am cunoscut de-a lungul vremii şi pe care l-am făcut de-a lungul vremii.

Şi sunt şi constant în ceea ce afirm de fiecare dată şi cu diverse ocazii, spunând tot timpul că nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alţii şi nici nu putem să salivăm decât dacă ne place şi nouă.

Nu ne plac nici greierii, nu ne plac nici lăcustele. Ne place laptele, ne plac produsele pe care le-am realizat de-a lungul vremii şi pe care le putem realiza în România, ştiind că avem, har Domnului, de toate, avem unde, avem cu ce, avem cu cine să facem hrana necesară populaţiei”, a afirmat ministrul Agriculturii la Prima News.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

relația cu un model Playboy

Marele Juriu al Tribunalului Penal din Manhattan a votat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump. Trump…