Ce ne așteaptă în perioada următoare? Două scenarii sunt posibile


„Ce ne așteaptă în perioada următoare? Două scenarii sunt posibile

Primul – cel prezentat de oficiali – totul va fi bine, stați liniștiți la locurile dumneavoastră, are grijă statul de toți etc…

Al doilea – pe care l-am prezentat de la începutul anului- urmează o criză economică cel puțin la fel de dură că cea din perioada 2009-2012. Din păcate, măsurile adoptate după 1 aprilie 2022 (când nu mai eram la conducerea PNL), creșterea fiscalității, intervenția directă cu bocancii a statului asupra mecanismelor pieței și compensarea facturilor la energie, vor face această criză să fie mai dură și revenirea economiei, a dobânzilor și a inflației să fie întârziată cu cel puțîn 16 luni.

Dacă luăm în considerare varianta a doua , în care cred, există doar două măsuri importante care ne pot ajuta – reducerea fiscalității și dereglemenarea piețelor.

Până acum toate deciziile luate au mers în direcția opusă – suprareglementare și suprataxare. Cu astfel de decizii ne ducem cu viteză spre faliment (piețele financiare ne-au spus-o deja săptămâna trecută când nu au vrut să ne dea bani decât foarte foarte scump).

Iar în ceea ce privește măsurile adoptate de UE, în marea majoritate, vor adânci criza economică și vor întârzia revenirea”, scrie senatorul PNL Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Europenii se pregătesc de o iarnă grea. Unii angajaţi au primit pături pentru a face faţă frigului din birouri

Urmatoarea stire

Cine este tânărul din Huși ucis cu bestialitate în propria locuință

Stiri pe aceeasi tema