ce legături există între USR-iști și companiile austrice


Austria a refuzat intrarea României în spațiul Schengen, dar companiile austrice continuă să aibă mai mulți prieteni în USR, partid care încearcă să profite de pe urma acestui scandal politic. Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat că va diminua relațiile cu Austria pentru a transmite un mesaj politicienilor de la Viena. USR rămâne conectat la banii Austriei în România chiar și după ce guvernul de la Viena a demonstrat că nu respectă drepturile țării noastre.

Austria este una dintre țările cu cele mai mari investiții din România, iar compania OMV Petrom, controlată de austrieci, exploatează resursele de gaze ale României pentru a obține anual profituri de miliarde de lei. OMV Petrom este implicat chiar în exploatarea gazelor de la Neptun Deep, cea mai mare cantitate de gaze pe care a descoperit-o țara noastră. OMV Petrom este deținută în proporție de 51% de compania austriacă OMV. La nivelul OMV, 31,5% din acțiuni sunt direct controlate de guvernul Austriei (cel mai mare acționariat al companiei).

În afacerea OMV Petrom, USR-iștii au interese directe, fiind conectați la această companie. Olguța Dana Totolici, soția lui Dan Barna, lucrează în compania OMV Petrom având funcția de Head of Reward & Respect Labour Litigation Department. Anual, soția lui Barna primește peste 324.000 de lei net, potrivit declarației de avere a fostului președinte USR.

În timp ce Austria respinge România, familia Barna apără interesele OMV în România și se asigură că această companie reușește să scoată din țara noastră profitul de miliarde. De asemenea, deputații Cătălin Drulă și Viorel Băltărețu sunt acționari la OMV Petrom. Aceștia au interesul direct ca OMV Petrom să fie o companie cu câștiguri cât mai mari. Conducerea USR este conectată la afacerile austriecilor în România și continuă să le protejeze, în timp ce guvernul de la Viena ignoră drepturile țării noastre și continuă să ne șantajeze.

Vlad Voiculescu, președintele USR București și fost ministru al sănătății, a lucrat timp de 14 ani în Austria, unde a fost bancher în unele dintre cele mai importante bănci austriece. Între 2005 și 2007 a lucrat în Viena la banca Dexia Kommunalkredit, apoi între 2007 și 2010 la banca Volksbank, iar între 2010 și 2015 a fost în banca Erste Group, ocupându-se de investițiile austriecilor chiar în Europa de Est.

Cum se încurcă USR în minciuni

USR încearcă să obțină capital electoral după ce Austria a refuzat intrarea României în Schengen. USR-iștii nu au decis să boicoteze companiile austriece, fiind chiar ei conectați la aceste afaceri, și nici nu au anunțat că vor rupe legăturile cu Austria.

Cătălin Drulă anunța joi că Austria ne-a respins „fără motiv un drept legitim” și s-a grăbit să ceară demisii. Dacă Austria ne-a respins fără motiv, așa cum anunță liderul USR, atunci înseamnă că Guvernul de la București nu este vinovat pentru o decizie politică a Austriei. Prin urmare, USR nu are pe cine să atace la București și ar trebui să se certe cu guvernul de la Viena, singurul responsabil în această situație.

Dan Barna, a cărui soție este plătită de OMV, s-a grăbit și el să critice guvernul de la București. Dacă ar fi într-adevăr supărat pe Austria ar putea să înceapă cu un gest simplu: să rupă conexiunea dintre familia sa și OMV Petrom. Dan Barna nu poate fi supărat pe Austria, atât timp cât Austria e cea care o plătește pe soția politicianului român cu 60.000 de euro net pe an.

În perioada în care a guvernat, USR a fost complet absent din politica externă a României. USR nu a criticat nici Olanda, care în urmă cu câteva luni respingea aderarea României la Schengen. Chiar dacă guvernul de la Haga a declarat recent că ar fi de acord cu intrarea României în Schengen, în Consiliul JAI au votat împotriva țării noastre, pentru că România a fost supusă la vot împreună cu Bulgaria. Între USR și Mark Rutte, premierul Olandei, există o prietenie de câțiva ani, după ce în 2020 politicianul olandez făcea campanie electorală pentru USR-iști.

Austria a demonstrat că nu este un prieten sau un partener pentru România. Cine rămâne conectat la banii Austriei este împotriva intereselor naționale ale României. Guvernele de la Viena și Haga neagă drepturi legitime ale românilor și se comportă ca niște imperialiști. Oricine nu se dezice de aceste state afectează grav interesele României. Iar USR nu o face nici cu Austria, nici cu Olanda, fiind fericit că poate profita de acest scandal în România.

 

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Viscolul instoric din SUA a produs deja 13 decese, majoritatea în accidente auto. Temperaturile au coborât până la -45 de grade Celsius, afectând aproape 200 de milioane de oameni, adică 60% din populația țării.

Urmatoarea stire

Tradiții de Crăciun la români. Unde s-a împodobit primul brad din țara noastră

Stiri pe aceeasi tema