Ce este și cum se prepară Shakshuka? Rețeta e foarte simplă

Shakshuka este un
preparat originar din nordul Africii și din Orientul Mijlociu. Se consumă
preponderent dimineața, dar există persoane care îl consumă la orice oră a
zilei. Traducerea literară a cuvântului reprezintă „o combinație”, pentru că
este făcut cu mai multe alimente.

Shakshuka este
cunoscut și ca Chakchouka și este extrem de ușor de preparat. Se recomandă a fi
servit cu pâine proaspătă sau acompaniat de cartofi prăjiți, în bucătăriile
moderne. Este cu adevărat delicios, gata într-un timp foarte scurt și cu
siguranță modul de preparare nu îți va da bătăi de cap, chiar dacă ești
începător într-ale gastronomiei.

Ingredientele pe
care trebuie să le folosești pentru Shakshuka sunt ieftine, puține și cu
siguranță le vei găsi deja prin cămară sau prin frigider, pentru că sunt extrem
de comune. Dacă nu ai mâncat niciodată acest preparat, iată cum te poți delecta
cu arome orientale, în confortul casei tale.

Află și:  3 rețete de salate de sezon ușoare. Îți oferă doza zilnică de vitamine

Rețetă simplă de
Shakshuka

La capitolul
ingrediente, pentru Shakshuka avem nevoie de:

·        
O ceapă
galbenă de dimensiune medie;

·        
Un ardei
gras roșu,

·        
2-3
căței de usturoi;

·        
5-6
ouă;

·        
Roșii
întregi în conservă (sau proaspete, fierte în prealabil);

·        
Un vârf
de cuțit de chimion;

·        
O linguriță
de bulion / pastă de tomate;

·        
Un vârf
de cuțit de sare;

·        
Un vârf
de cuțit de boia;

·        
Un
vârf de cuțit de piper;

·        
Pâine.

La fel de gustos: Rețete de post cu cartofi dulci. 3 preparate sănătoase și gustoase

Cum se prepară
cel mai delicios mic dejun

·        
Curățăm
ceapa și apoi o tăiem julien. Între timp, punem o tigaie cu puțin ulei la
încins. Atunci când se încălzește, adăugăm ceapa;

·        
Cât
timp ceapa se călește, pisăm 2-3 căței de usturoi și îi adăugăm în tigaie.
Lăsăm 3-4 minute, timp în care curățăm ardeiul gras, îl tăiem julien și îl
adăugăm abia atunci când ceapa devine sticloasă;

·        
Când
și ardeiul se călește adăugăm o linguriță de pastă de tomate și 3-400 de grame
de roșii cubulețe la conservă, sau fierte în prealabil în propria bucătărie;

·        
Adăugăm
condimentele menționate anterior în funcție de gust și lăsăm să fiarbă la foc
mic, până când scade sosul;

·        
Când
Shakshuka mai are aproximativ 10 minute, adăugăm și ouăle, unul câte unul.
Numărul relevat de rețetă este orientativ, pentru un mic dejun potrivit pentru
două persoane. Puteți folosi mai multe sau mai puține.

·        
Acoperim
tigaia cu un capac până se gătesc și ouăle. După cel mult 10 minute Shakshuka
este gata.

Poftă bună!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]



Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Radu Drăgușin s-a hotărât: unde va juca sezonul viitor

Urmatoarea stire

Haos uriaș! Dorel lovește în Canada: Lucrările de întreținere au provocat întreruperea internetului și a telefoniei mobile

Stiri pe aceeasi tema