ce efecte benefice mai are


Țuica fiartă cu piper combate răceala și nu numai! Iată ce efecte benefice mai are și cât de bine ne face este dacă o consumăm cu moderație. O rețetă prin care puteți să o preparați folosind inclusiv mere.

Țuica fiartă cu piper. Combate răceala și nu numai: ce efecte benefice mai are

Românii de la țară și nu numai consumă țuică fiartă, în care pun puțin piper, dar și puțin zahăr, de obicei. E bună pentru răceală și gripă, folosită chiar și pe post de soluție pentru frecție, dar mai are beneficii mai puțin știute dacă este consumată cu moderație, bineînțeles. Alcoolul în exces n-a făcut niciodată bine nimănui.

Vaporii calzi de alcool etilic produc o dilatare a vaselor capilare din plămâni, permițând o mai bună oxigenare a sângelui. Decongestionarea pulmonară astfel obținută scade riscul de pneumonie, conform sfatnaturist.ro.

Tot țuica fiartă ajută la prevenirea arterosclerozei și a infarctului miocardic și este recomandată și in cazul anemiilor, în cantități de cel mult 30ml/zi. Un alt efect e acela ca are proprietatea de a curăța depunerile de colesterol de pe artere și nu în ultimul rând, puțină țuică fiartă din când în când ajută ficatul și bila, pentru că are o serie de vitamine (vitaminele A, C, B și D) care nu se degradeaza prin fierbere și care au o acțiune benefică, de regenerare, asupra ficatului.

Rețetă țuică fiartă cu piper

Ingrediente:

– 150 ml țuică

– 6-7 boabe de piper negru

– o linguriță de miere / zahăr

– 3-4 cuișoare (opțional)

– un măr, o lămâie sau scorțișoară (opțional)

Pusă într-un ibric/oală mică, țuica se condimentează cu boabe de piper negru și cuișoare. Se lasă la fiert la foc mic si se adaugă o linguriță de miere de albine / zahăr. Se amestecă până se dizolvă complet. Țuica se ia de pe foc de indata ce începe sa dea in colocot. Se mai pot adăuga: măr, lămâie, scortișoară, după gust. Bucurați-vă de ea cu niște prieteni, ca să fie și voie bună!

Foto: Youtube / Ramona Luca – capturi video colaj

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Croația își adjudecă finala mică la CM 2022. Final de drum emoționant pentru Modrić

Urmatoarea stire

Act fără precedent de cenzură politică!

Stiri pe aceeasi tema