„Ce avem în pungă? 20.000? Pentru?Directorul adjunct ASSMB, Oana Gabriela Sivache, ar fi sesizat problemele de corupţie din instituţie încă din 5 aprilie 2023, motiv pentru care a devenit colaborator cu identitate reală, autorizat de procurorii DNA. O parte din discuţii şi tranzacţii se realizau la restaurante şi în maşinile ASSMB.

Referatul ajuns la instanţă cu propunerile de arestare în cazul de corupţie ASSMB arată că procurorii DNA susţin că sesizarea în dosar a venit pe 5 aprilie 2023 chiar de la Oana Gabriela Sivache, directorul adjunct al ASSMB.

Oana Gabriela Sivache este cea care sesizat organelor de cercetare penală că „are cunoştinţă despre comiterea unor fapte de corupţie săvârşite la nivelul ASSMB, în sensul remiterii unor sume de bani factorilor de decizie ai instituţiei, ca urmare a încheierii unor contracte de reparaţii curente în spitalele administrate de instituţie cât şi pentru numirea în funcţii de manager de spital a unor persoane”.

În următoarea zi, pe 6 aprilie 2023, procurorii încep urmărirea penală pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită iar începând cu data de 27 iunie 2023 extind urmărirea penală.

Oana Gabriela Sivache, directorul adjunct al ASSMB a devenit colaborator cu identitate reală în dosarul de corupţie din 7 aprilie 2023 până pe 2 octombrie 2023, autorizat chiar de către procurori.

Totodată, din 7 aprilie 2023, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au autorizat în dosar 6 mandate de supraveghere tehnică iar procurorii au avut şi o autorizaţie pe 48 de ore, astfel că supravegherile au fost autorizate până pe 25 august 2023.

„Potrivit primei declaraţii a martorei Sivache Gabriela-Oana, aceasta a fost abordată, în primă fază, cu privire la subiectul primirii unor sume de bani în legătură cu activităţile de serviciu, de către numitul Plută Cristian, director general al instituţiei în cauză (în prezent director-adjunct), la sfârşitul lunii februarie, când au ieşit la un restaurant, şi atunci i-a spus că numitul Stănilă Silviu îi va ajuta la soluţionarea (în mod favorabil) a contestaţiei formulate în referire la un acord-cadru de reparaţii curente pentru toate spitalele administrate de către A.S.S.M.B. Atunci acesta i-a zis că urmează să primească un procent de 10%, nu i-a specificat dacă banii vor fi împărţiţi la doi sau la trei, iar banii vor fi primiţi în numerar. Martora a specificat că Plută Cristian i-a transmis că intenţionează să-şi facă o casă”, se arată în referatul de arestare transmis la instanţă.

În document se arată că o parte din discuţii se realizau la restaurante din Bucureşti ( Lotus, Verdeţei, Le Boutique, Donerboom), în maşinile ASSMB sau în Spitalul Colentina.

În dosar este invocat şi numele lui Nicolae Ciucă – în poziţia de premier dar şi PNL:

„La un moment dat martora a declarat că, încă de anul trecut, de-a lungul timpului, numitul Plută Cristian i-a spus că acest…

Citeste continuarea pe www.businessmagazin.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Cum abordăm și învingem anxietatea

Cum abordăm și învingem anxietatea Trăim vremuri tot mai agitate, în care volatilitatea, incertitudinea, complexitatea și ambiguitatea caracterizează…