Ce-are Ursula cu prefectura? – Caţavencii

Ursula von der Leyen este omul care conduce, astăzi, Europa, ultimul mare cadou pe care Angela Merkel l-a făcut Uniunii, după dependența de gazul rusesc.

Din 2019, de când conduce Comisia Europeană, von der Leyen a fost, prin faptele sale, cea mai bună promovare a ideii că, totuși, membrii CE și, mai ales, președintele acestui organism care ne decide viețile ar trebui să fie aleși direct de către cetățenii UE și să dea socoteală în fața lor. Uneori și în fața legii, dacă EPPO nu ar fi fost înființat doar ca să se ocupe de mici găinării din Giurgiu.

Cea mai recentă ecranizare a Recorder după o anchetă făcută de altcineva ne spune că partidele românești se ascund în fața unor prevederi contractuale legate de confidențialitate atunci când nu vor să declare public căror instituții media le dau bani, prin intermediul unor agenții media. Da, este grav, o forțare a legislației, o măgărie. Suntem toți de acord, nu?

Ei bine, cum să calificăm, atunci, gestul Comisiei Europene conduse de doamna von der Leyen care, atunci când i s-au cerut contractele CE cu Big Pharma pentru vaccinurile anti-COVID, a trimis atât presei, cât și europarlamentarilor zeci de pagini cu datele reale acoperite cu cerneală neagră? Inclusiv acolo unde era vorba de prețurile plătite în numele tuturor țărilor din UE pentru fiecare doză de vaccin.

Dar cum a ajuns doamna von der Leyen în fruntea bucatelor Uniunii Europene? E unul dintre marii specialiști în macroeconomie ai lumii? Este o vizionară deosebită, vreun mare gânditor care poate duce UE pe nebănuite culmi?

Nu. E un politruc tipic, doar că a avut norocul să se nască la Bruxelles, în 1958, nu la Lehliu.

După terminarea liceului a studiat economia, între 1977 și 1980, la Göttingen și la Münster. Probabil, studiile n-au fost duse până la capăt, că altfel ne-ar fi spus și la ce facultăți le-a efectuat și ce diplomă a primit. În 1978, în CV-ul domniei-sale este trecută London School of Economics. Exact așa apare în CV: 1978 – London School of Economics. Asta nu e o școală de câteva luni și nici măcar de un an, așa că ne e greu să credem că ar fi absolvit celebra școală britanică sau că ar fi fost măcar înscrisă la niște studii serioase acolo. Dar dă bine în CV și dacă ți-ai făcut o poză la intrare.

După ce a dat-o-n bară cu studiul economiei, Ursula s-a apucat de medicină. Măcar aici ne spune că a făcut-o la Medizinische Hochschule Hannover, între 1980 și 1987.

În 1988 și-a dat licența și a obținut dreptul de a practica medicina. N-a pasionat-o nici asta prea mult. A lucrat, cât de cât, în domeniu între 1988 și 1992, ca medic-asistent la clinica de femei a Medizinische Hochschule Hannover. De fapt, era perioada în care lucra pentru doctorat. După aia mai apare ca având un job cât de cât real între 1998 și 2002, ca membru al staff-ului academic al aceleiași universități de Medicină, deși nu știm cu ce s-a ocupat exact.

În rest, doamna von der Leyen s-a ocupat cu politica. Din 1990, neîntrerupt, în cadrul CDU, Uniunea Creștin Democrată din Germania. Din 2003, doamna Ursula von der Leyen a ocupat diverse funcții de ministru, de la ministrul Afacerilor Sociale, Familiei, Femeilor și Problemelor de Familie în Saxonia de Jos la ministru al Apărării în întreaga Germanie.

Dar cel mai mișto lucru din CV-ul doamnei von der Leyen este că a trecut acolo, la capitolul „Carieră profesională și academică“, faptul că între 1992 și 1996 a trăit în Stanford, California, Statele Unite ale Americii. N-a studiat, n-a predat, n-a făcut nimic altceva decât să trăiască lângă una dintre marile universități ale lumii. Un cartof fiert împreună cu un ciolan afumat ar mai putea împrumuta din gustul acestuia. Dar cineva care doar a trăit în Stanford și-și pune asta în CV e clar un politician găunos care vrea să ne lase să credem că ar fi obținut vreo diplomă de la aceeași universitate pe la care a trecut și Burduja ăla micu’.

Articolul Ce-are Ursula cu prefectura? apare prima dată în Caţavencii.

Citeste continuarea pe www.catavencii.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Microsoft reproiectează din nou aplicația de fotografii din Windows 11 | NewIT

Urmatoarea stire

El este tânărul de 16 ani care și-a pierdut bunicul, mama și tatăl. După tragedie, Zigmund nu știa încotro s-o apuce, dar viața i-a dat o nouă șansă: „M-am speriat de moarte”

Stiri pe aceeasi tema