Ce a făcut Cristina în chiar prima zi de muncă, la o casă de amanet


Patronii unei case de amanet au angajat-o pe Cistina pentru a-i ajuta în gestionarea afacerii. Primea și un salariu pentru asta, dar nimeni nu s-a gândit că va începe să fure încă din prima zi de muncă.

Bijuterii din aur și bani – la asta i-au sclipit ochii Cristinei care nu a rezistat tentației și le-a furat. Procurorii vorbesc despre scoaterea din gestiune a sumei de 16.776 lei și a unor podoabe care aveau o valoare de 8.530 de lei.

Culmea e că a început să fure imediat ce s-a angajat. Dar nu a acționat singură, ci ajutată de iubitul ei Hakan Ali.

Greșeala celor doi a fost că femeia i-a dat concubinului său o sumă de bani, în urma unui contract fictiv de amanet, iar acesta a achitat cu suma de bani un alt contract la o altă casă de amanet. La această casă lucra colega inculpatei, care a recunoscut una dintre bancnote, pe care lipise o etichetă și astfel și-a anunțat șeful. În urma inventarului, s-a dovedit lipsa mai multor bunuri, scrie presa locală din Constanța.

Mai rar așa ceva! Ce a făcut Cristina din Constanța în chiar prima zi de muncă, la o casă de amanet / Sursa foto: Replica de Constanța

Și de la vechiul loc de muncă a furat

Ceea ce a făcut Cristina Gheorghe nu este un fapt izolat. În perioada în care a lucrat la un fast food din Constanța, respectiv între 08.12.2021 – 03.01.2022, a procedat la fel.

În calitate de casier, când primea o comandă de la un client care dorea să servească produsele alimentare comercializate de Dabo în incinta punctului de lucru și care dorea să achite preţul produselor în numerar, inculpata marca în aplicaţia informatică de gestiune că plata s-a efectuat online, apoi încasa preţul în numerar şi elibera clientului bonul fiscal pentru suma încasată, în care era atestat în fals, că suma a fost încasată prin plată online/plată modernă, iar sumele de bani şi le însuşea.

În mod similar, în aceeaşi perioadă, concubinul acesteia, Ali Hakan a făcut 98 de comenzi la Dabo prin intermediul aplicațiilor GLOVO, TAZZ cu plata produselor la livrare, folosind nume şi adrese fictive, pe tura Cristinei Georghe. După depunerea comenzii cu plata la livrare de către acesta, la punctul de lucru al Dabo se prezentau livratorii din cadrul GLOVO sau TAZZ, care trebuiau să achite contravaloarea comenzilor, înmânând suma de bani, inculpatei, care elibera un bon de casă prin care atesta că plata s-a făcut online/plată modernă, însuşindu-şi contravaloarea comenzilor.

După ce comenzile erau ridicate, Ali Hakan anula comenzile, iar când livratorii mergeau la adrese constatau fie că persoanele nu locuiau la adrese, fie ca adresele nu existau.

Condamnată la doi ani de închisoare

Pentru faptele sale, Cistina a fost condamnată de judecătorii din Medgidia la 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare, pentru infracțiunile de delapidare și fals informatic.

Iubitul ei, Hakan Ali, a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare, cu suspendare.

Sentința a fost dată pe 11 ianuarie 2023 și poate fi contestată la instanța superioară.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cine a câştigat America Express 2023. Cuplul-surpriză care a pus mâna pe marele premiu de 30.000 de euro

Urmatoarea stire

Îl recunoşti? Băieţelul din imagini s-a făcut mare

Stiri pe aceeasi tema