Cazurile de holera cresc la nivel global. Focare raportate în 26 de ţări şi rate ale mortalităţii în creştere bruscă


Într-un an obişnuit, mai puţin de 20 de ţări raportează focare de holeră, boală care se răspândeşte prin ingerarea de alimente sau apă contaminate.

“După ani de zile în care numărul cazurilor a scăzut, asistăm la o creştere îngrijorătoare a focarelor de holeră la nivel global”, a declarat Philippe Barboza, şeful agenţiei OMS care se ocupă de cazurile şi focarele de holeră, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Rata medie a mortalităţii înregistrată în acest an aproape s-a triplat comparativ cu media pe cinci ani

Rata medie a mortalităţii înregistrată în acest an aproape s-a triplat comparativ cu media pe cinci ani şi este în prezent de aproximativ 3% în Africa, a adăugat el. Deşi majoritatea celor afectaţi de această boală pot avea simptome uşoare sau pot fi asimptomatici, holera poate ucide în câteva ore dacă nu este tratată. Un focar de holeră izbucnit în Siria a provocat deja moartea a 33 de persoane şi reprezintă un pericol pe fronturile ţării aflate de 11 ani în război civil.

Barboza şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la recentele focare din Cornul Africii şi părţi ale Asiei, inclusiv în Pakistanul afectat de inundaţii. El a afirmat că doar câteva milioane de doze de vaccin anti-holeră mai sunt disponibile de folosit până la sfârşitul anului, menţionând un deficit legat de producţia de vaccinuri.

Cu toate acestea, OMS mai are o rezervă de urgenţă de vaccinuri anti-holeră.

“Este foarte clar că nu avem suficiente vaccinuri pentru a răspunde focarelor acute şi cu atât mai puţin să putem să implementăm campanii preventive de vaccinare care ar putea reprezenta o modalitate de a reduce riscul pentru multe ţări”, a spus oficialul OMS

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

„Sunt Celebru, Scoate-mă De Aici!” Sezonul 2. Mara Bănică și Alex Bogdan, Primele Declarații După Eliminare

Urmatoarea stire

Reacţia oficialilor români, după anunțul lui Putin: Susținem principiile dreptului internațional

Stiri pe aceeasi tema