Cazul misterios al bărbatului care a căpătat un ”accent irlandez incontrolabil”, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Americanul nu a vizitat niciodată IrlandaBărbatul care nu a fost și nu avea rude apropiate din Irlanda, a rămas cu accentul până la moartea sa. Cazul a fost studiat și raportat în comun de Universitatea Duke din Carolina de Nord și de Centrul de Cercetare Urologică din Carolina de Sud.

“Din câte știm, acesta este primul caz de FAS descris la un pacient cu cancer de prostată și al treilea descris la un pacient cu malignitate. Accentul său era incontrolabil, prezent în toate mediile și a devenit treptat persistent”, au explicat cercetătorii în raportul lor, adăugând că acesta a început după 20 de luni de la începerea tratamentului.

Bărbatul a vorbit cu accent irlandez până la moartea sa

Ulterior, starea pacientului s-a înrăutățit, dar accentul i-a rămas până la moartea sa, câteva luni mai târziu. ”Nu avea anomalii la examenul neurologic, antecedente psihiatrice sau anomalii la RMN-ul creierului la debutul simptomelor”, se arată în raport.

Cercetătorii suspectează că schimbarea vocii a fost cauzată de o afecțiune numită tulburare neurologică paraneoplazică (PND). PND apare atunci când sistemul imunitar al pacienților cu cancer atacă părți ale creierului lor, precum și mușchii, nervii și măduva spinării.

Mai multe cazuri similare au fost înregistrate la nivel mondial în ultimii ani. Unele persoane care au suferit de FAS au descris senzația tulburătoare de a auzi un ”străin în casă” ori de câte ori vorbesc.

În 2006, britanica Linda Walker a suferit un accident vascular cerebral și a descoperit că accentul ei din Geordie a fost înlocuit de o voce cu aspect jamaican. Unul dintre primele cazuri raportate a fost în 1941, când o tânără norvegiană a căpătat un accent german după ce a fost lovită de schije de bombă în timpul unui raid aerian. Ea a fost evitată de localnici, care au crezut că este un spion nazist.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

„Am deranjat multă lume cu felul în care trăiesc”

Urmatoarea stire

EXCLUSIV/ Gândurile lui Cristoiu, sâmbătă 18 februarie, de la ora 21.55, la ALEPH NEWS

Stiri pe aceeasi tema

ALERTĂ cu bombă la Mega Mall

Polițiștii Secției 9 din Capitală au fost sesizați luni seara, la 112, cu privire la faptul că în…