Caz uluitor în Capitală: Un elev de 14 ani a înjunghiat un copil de 12 ani, pentru o fată şi o datorie de 7 leiVecină: Aici a început discuţia dintre băieţi, aici s-a întâmplat totul. Cel care a înjunghiat avea să îi dea 7 lei băiatului, a venit să îi ceară prietenei mele un şervetel – păi ce ai facut? Pai m-a înjunghiat unul. 

Caz uluitor în Capitală

Totul s-ar fi petrecut în doar câteva secunde în parcul din zona Crângaşi din Capitală. Nimeni nu a avut timp să reacţioneze sau să intervină.

Băiat: Erau două fete şi doi băieţi, cred că s-au certat din cauza fetelor băiatul respectiv, cel cu cuţitul, ar fi fost gelos. 

Femeie: Am rămas trăsniţi. Un băiat cu părul creţ cu ochelari.

Chiar dacă victima a ajuns de urgenţă la spital, agresorul a continuat să susţină în faţa poliţiştilor că totul a fost o joacă. Tot în joacă a tras cu pistolul în trafic ieri şi un adolescent de 16 ani. După o şicanare, băiatul a scos arma şi a luat la ţintă un curier. Chiar dacă deţinea pistolul ilegal şi încălcase regulile de circulaţie, tot el era nervos când a primit amenda, spun poliţiştii.

Reporter-tânăr: Dar tu i-ai spus ceva sau din ce cauză? Că, până la urmă, a făcut ceva ilegal.

Nu. I-am făcut semn să se dea în stânga să pot să trec eu, să pot să-mi fac de treaba mea, şi scos pistolul şi atras.

Sorin Stanice, comisar-şef: Chiar dacă în imaginaţia ta să zicem se formează ideea că iei acea arma asupra ta pentru a te apara în cazul unor potenţiale atacuri te poate expune la a deveni tu un agresor atunci când nu e cazul  crezi ca esti mai puternic avand-o si o folosesti ca atare. 

Mitrea Niculae, colonel rezervă: Ei nu percep ca un mare pericol ceea ce au facut, de multe ori, vad totul ca o manifestare de moment, o izbucnire spontana, ceea ce duce uneori la pierderea de vieti omenesti. Nu realizeaza faptul ca ei pot sa raspunda sau nu penal. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Doar în ultimul an, poliţia a raportat peste 2 mii de infracţiuni comise de minori cu vârste de până la 13 ani, adică cei care nu au niciun fel de răspundere penală. Peste o mie s-au încadrat în categoria 14, 15 ani, cu răspundere penală limitată, în funcţie de discernământul minorului. Cele mai multe, peste 4 mii de infracţiuni au fost comise de adolescenţi de 16 şi 17 ani. 

Şi, confrom datelor, vârsta celor care comit infracţiuni grave scade de la an la an. Un fenomen ale cărui cauze sunt extrem de complexe şi profunde. 

Mihaela Dinu, psiholog: În spatele acestor comportamente sunt emoţii de furie, de tristeţe, de apăsare, lipsa atenţiei. Mediul din care ei provin, săracie, lipsa educaţiei, neglijare parentală, încă nu îşi dau seama la această vârstă de ireversbilitatea faptelor lor

Săptămâna trecută, trei copii de 9, 10, respectiv 15 ani au omorat un batran din Buzau dupa ce l-au legat si lasat în câmp să agonizeze. Totul, ca să îi fure bicicleta. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

China, „pregătită să-şi intensifice cooperarea” cu armata lui Putin

Urmatoarea stire

Grindeanu, despre măsurătorile pe Bâstroe: Având o singură navă, se reuşeşte să se măsoare aproximativ 3 km pe zi

Stiri pe aceeasi tema