Caz bizar pe un vas de croazieră: peste 300 de pasageri și membri ai echipajului s-au îmbolnăvit în timpul voiajului. Autoritățile nu au aflat cauzaÎn total, 284 din cei 2.881 de pasageri de pe uriaşul vas de croazieră Ruby Princess au anunţat că se simt rău în timpul voiajului pe care l-au făcut între 26 februarie şi 5 martie, au declarat anchetatorii de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite. De asemenea, 34 din cei 1.159 de membri ai echipajului au raportat că s-au îmbolnăvit.

Epidemiologii şi agenţii de sănătate a mediului din cadrul Programului de igienizare a navelor al CDC au sosit de îndată ce nava a acostat în Galveston, Texas, la 5 martie.

Aceştia nu au stabilit deocamdată ce a cauzat îmbolnăvirile. Echipajul de pe navă a făcut curăţenie mai frecvent şi a folosit proceduri de dezinfecţie odată ce a început epidemia de la bord, a declarat CDC. De asemenea, aceştia au colectat mostre de scaun pentru a fi analizate de CDC.

Autoritățile nu au stabilit deocamdată ce a cauzat îmbolnăvirile

Angajaţii au recomandat pasagerilor bolnavi să se izoleze în camerele lor, a declarat un purtător de cuvânt al Princess Cruises. Compania crede că îmbolnăvirea a fost probabil cauzată de un norovirus, un virus foarte contagios care provoacă vărsături şi diaree. Norovirusul, care este numit uneori “virusul vaselor de croazieră”, provoacă peste 90% din focarele de boli diareice pe navele de croazieră, potrivit CDC.

Între timp, nava Ruby Princess a pornit într-o nouă călătorie, a precizat compania. Ultimul grup de pasageri, aflat în prezent într-o croazieră de şapte zile în Caraibe, a fost informat despre creşterea numărului de îmbolnăviri în timpul voiajului precedent.

În trecut, Ruby Princess a ţinut prima pagină a ziarelor ca loc al mai multor focare de COVID-19, inclusiv într-o croazieră din 2020, la începutul pandemiei de coronavirus, când a acostat în Australia cu sute de cazuri pozitive la bord.

În ultimii ani, CDC a monitorizat focarele de COVID-19 de pe navele de croazieră, dar programul de urmărire a cazurilor s-a încheiat în iulie 2022.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema