Categoriile de români care vor beneficia de voucherele în valoare de 250 de lei, începând din anul 2023


Vești bune pentru români. Începând cu anul 2023, vor fi oferite noi vouchere în valore de 250 de lei, în vederea achiziționării alimentelor. Ce categorie de români vor beneficia de banii care vor intra pe card începând de anul viitor.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat faptul că voucherele în valoare de 250 de lei vor intra pe card românilor începând cu anul viitor. De acestea vor beneficia persoanele care nu reușesc să se descurce cu veniturile pe care le au. (VEZI ȘI: ANUNȚUL MOMENTULUI PENTRU ROMÂNII CARE PRIMESC TICHETE. PE CE DATĂ INTRĂ BANII ÎN DECEMBRIE 2022)

Categoriile de persoane care vor beneficia de voucherele pentru alimente și mese calde

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanți, mai multe categorii de români vor primi acest ajutor din partea statului:

-pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale cu venituri mai mici sau egale cu suma de 1.500 de lei pentru tranșele din anul 2022, și cu venituri mai mici sau egale cu suma de 1.700 de lei, începând cu anul viitor.

Românii care vor beneficia de voucherele din anul 2023. Sursă foto: arhivă presă

-copiii și adulții care au un grad de handicap grav, accentuat sau mediu. De asemenea, persoanele care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu suma de 1.500 de lei pentru tranșele aferente anului în curs, iar pentru cele din anul 2023 pentru persoanele cu venituri mai mici sau egale cu suma de 1.700 de lei. (CITEȘTE ȘI: VOUCHERE SOCIALE. CE POŢI CUMPĂRA, DE FAPT, PE BONURI ÎN 2022? AI 250 DE LEI ŞI E INTERZIS SĂ ACHIZIŢIONEZI ASTA CU ELE)

-persoanele și familiile care singure, care beneficiază de ajutor social

-familiile monoparentale cu venituri lunare nete / membru de familie, mai mici sau egale cu suma de 600 de lei pentru anul 2022, și  675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

-de asemenea, de aceste vouchere vor beneficia și familiile care au minim 2 copii în întreținere, cu un venit net minim pe persoană în valoare de 600 de lei pentru tranșele din anul în curs, sau venituri mai mici sau egale cu suma de 675 de lei pentru tranșele care vor fi virate în anul următor.

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

„A fost jucăria mea sexuală. M-a lãsat fãrã cuvinte”

Urmatoarea stire

Ce subiecte sunt pe masa discuțiilor dintre Bogdan Aurescu și Anthony Blinken de luni

Stiri pe aceeasi tema