O ceaşcă sau două de cafea sunt benefice, dar mai multe pot aduce probleme. Acest lucru este confirmat de un raport publicat de Institutul pentru Informaţii Ştiinţifice despre Cafea (ISIC). Potrivit studiului, cafeaua are beneficii pentru sănătate atunci când este consumată în dozele potrivite şi în modul corect.
Iubitorii de cafea nici nu realizează ce beneficii poate aduce organismului o utilizare rezonabilă şi echilibrată a acestei băuturi. Acest lucru este dovedit de un studiu realizat de ISIC pe un eşantion de 4.000 de consumatori din 10 ţări europene. Şapte din 10 europeni cred că duc un stil de viaţă sănătos, dar mai mult de jumătate dintre respondenţi nu ştiu ce beneficii poate aduce consumul de cafea, în ceea ce priveşte conţinutul de antioxidanţi şi alte substanţe biologic active.
Beneficiile cafelei pentru sănătate
Beneficiile cafelei pentru sănătate sunt multiple. Cofeina din cafea poate revigora şi îmbunătăţi starea de spirit, poate afecta pozitiv concentrarea şi capacitatea de răspuns. De asemenea, cafeaua îmbunătăţeşte procesele metabolice şi ajută la pierderea în greutate, scrie Rador, citând zdrave.ro. Studiile arată că un consum moderat de cafea reduce riscul de diabet de tip 2 cu aproximativ 25%, dar şi riscul de a dezvolta o serie de alte afecţiuni, cum ar fi boala Parkinson şi problemele cardiace.
Cu toate acestea, prea multă cafea poate provoca reacţii adverse precum insomnie, nervozitate, ritm cardiac rapid şi tremuratul mâinilor. De asemenea, persoanele care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal, hipertensiune arterială sau femeile însărcinate ar trebui să limiteze cafeaua în alimentaţie. În general, un consum moderat al acestei băuturi (una-două ceşti pe zi) poate avea un efect benefic.
De ce să adaugi o fărâmă din acest condiment în cafea. Se schimbă totul
Potrivit dieteticianului Trista Best, „unul dintre cele mai bune condimente antiinflamatorii pe care să le adaugi în cafea este scorțișoara”.
Se spune că scorțișoara conține „antioxidanți puternici și compuși antiinflamatori care pot ajuta la reducerea inflamației din organism”.
De acord, nutriționistul Mary Sabat a declarat: „Este o băutură foarte bună: „Scorțișoara conține proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea balonării prin faptul că ajută la digestie”.
Scorțișoara conține un compus numit cinnamaldehidă, care contribuie la „dulceața sa naturală”.
Cel mai bun condiment pe care ar trebui să îl adaugi în cafea
Best a adăugat: „[Scorțișoara] are o dulceață naturală care poate spori aroma cafelei fără a fi nevoie de adaosuri de zahăr sau îndulcitori artificiali.”
În timp ce scorțișoara ar fi o alternativă mai sănătoasă decât adăugarea de zahăr la o ceașcă de cafea dimineața, sfatul NHS diferă ușor.
Dacă suferiți de burtă umflată, organismul de sănătate sugerează…