Cătălin Drulă (USR): În PNL, adevărul deranjează și hoția e trecută în statut. Acum au trecut la discreditarea Emiliei Șercan. Nu vă e rușine, peneliști?PNL-iștii au primit instrucțiuni s-o denigreze pe jurnalista de investigație Emilia Șercan, după ce aceasta a dezvăluit luni, într-un articol pentru PressOne, că liberalul Lucian Bode, ministrul de Interne, a dat în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, în încercarea de a bloca un previzibil verdict de plagiat în cazul lucrării sale de doctorat.

De altfel, Emilia Șercan a fost ținta unei acțiuni de kompromat după dezvăluirile pe care le-a făcut despre plagiatul premierului Nicolae Ciucă, președintele PNL. Implicate în acțiunile de intimidate a jurnalistei au fost chiar autorități române din subordinea lui Bode. Nimeni nu a fost tras la răspundere pentru acest lucru până acum.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a criticat dur pornirea PNL de a discredita o jurnalistă care spune adevărul. În PNL, adevărul deranjează, iar hoția e trecută în statut, a susținut acesta. Și, din nou, Drulă a remarcat lipsa de reacție a președintelui Klaus Iohannis, altfel vocal în a sublinia greșelile adversarilor politici.

PNL nu suportă adevărul. Planurile partidului, după dezvăluirile Emiliei Șercan despre Bode

Luni, într-un articol pentru Press One, jurnalista Emilia Șercan a susținut că Lucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, într-o încercare de a bloca un verdict de plagiat în cazul tezei sale de doctorat.

Bode, în schimb, a spus că a dat universitatea în judecată deoarece „Comisia de Etică a Universității nu poate desfășura verificări decât în ceea ce privește membrii comunității universitare, așa cum este aceasta definită prin lege, comunitate din care eu nu fac parte”.

HotNews a aflat că PNL-iștii au primit punctaj ce să spună în declarațiile publice, pentru a-l apăra pe ministru și pentru a o denigra pe jurnalistă.

Printre altele, PNL-iștii au fost instruiți să spună că lucrarea lui Bode a fost deja validată de mai multe instituții ale statului și că Șercan nu are pregătire pentru a evalua o astfel de teză de doctorat, nu are intenții bune și nu e obiectivă deoarece „este autoarea unor plângeri împotriva ministrului Bode”.

Drulă (USR): În PNL, adevărul deranjează și hoția e trecută în statut

Președintele USR a reacționat extrem de dur la atitudinea PNL de acum, amintind că partidul a procedat la fel și după articolele jurnalistei despre plagiatul premierului: „Când a deconspirat plagiatul lui Ciucă, Emilia Șercan a fost ținta unui kompromat odios orchestrat de poliția lui Bode. Rezultate ale anchetei nu există, nimeni nu a fost tras la răspundere. Acum, când Emilia Șercan a deconspirat eforturile lui Bode să blocheze investigația plagiatului său propriu, PNL trece la discreditarea jurnalistei prin intermediul comunicatorilor săi”.

„În PNL, adevărul deranjează, hoția e trecută în statut, iar agresiunea față de oricine îi expune este reacția preferată. Cu atât mai grav cu cât ținta acestor mașinațiuni este o jurnalistă”, a mai scris Cătălin Drulă, amintind iar de tăcerea lui Iohannis pe subiectul plagiatului.

USR a cerut demisia lui Bode

Luni, USR a cerut, din nou, demisia lui Lucian Bode din funcția de ministru de Interne: „„Doctor” Bode, soluția e demisia! Presiunile asupra UBB nu te fac mai puțin hoț. PressOne a dezvăluit azi că Lucian Bode a dat în judecată Universitatea „Babeș-Bolyai” ca să blocheze ancheta de plagiat a tezei sale de doctorat. De ce e important că Bode a plagiat? Pentru că plagiatul înseamnă furt. Iar cine a furat o dată va fura în continuare. Vă aduceți aminte scandalul cu achiziții trucate de BMW-uri”.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Bătaie pentru un loc de parcare. O femeie din Cluj a lovit cu pumnii și palmele un bărbat care ar fi parcat pe locul ei

Urmatoarea stire

Documente clasificate din perioada în care Biden a fost vicepreședinte, descoperite în biroul privat. Cazul a intrat în atenția procurorilor

Stiri pe aceeasi tema