Cătălin Drulă e noul preşedintele

  • El a fost ales încă din primul tur al alegerilor interne, cu 12.967 voturi ceea ce reprezintă 71,3% din totalul celor care au votat.
  • Prezenţa la vot a fost de 77,2%, au anunţat reprezentanţii USR.
  • În alegerile pentru preşedinţia USR, Cătălin Drulă a avut cinci contracandidaţi.

Cătălin Drulă este preşedintele ales al USR. El a fost ales încă din primul tur al alegerilor interne, cu 12.967 voturi ceea ce reprezintă 71,3% din totalul celor care au votat.

Prezenţa la vot a fost de 77,2%, au anunţat reprezentanţii USR.

„Am cerut un mandat clar şi partidul mi l-a dat. Pentru a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare şi seriozitate, pentru a da premierul României în 2024. USR a trecut prin etape fireşti de dezvoltare. O mişcare civică, cetăţenească. Intrarea în parlament şi consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri. Guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluţia acestui partid. Cea de maturitate şi stabilitate”, a spus Cătălin Drulă.

În alegerile pentru preşedinţia USR, Cătălin Drulă a avut cinci contracandidaţi. În primul tur al alegerilor, Cătălin Teniţă a obţinut 2.706 voturi (14,8%), Octavian Berceanu 2.041 de voturi (11,2%), George Ungureanu 163 voturi (0,9%), Alexandru Kiss 97 de voturi (0,53%) şi Miroslav Taşcu Stavre 138 de voturi (0,76%).

Rezultatul votului pentru preşedinţia USR va fi validat în cadrul unui congres online ce va avea loc pe 16 iulie. Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului va fi de patru ani, precizează USR.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

VIDEO & FOTO Protestatarii din Sri Lanka spun că au găsit milioane de rupii în casa președintelui fugar și s-au filmat numărând banii

Urmatoarea stire

Război Rusia – Ucraina, ziua 137 LIVE TEXT. Cel puțin 10 morți, după ce rachetele rusești au distrus un bloc din Donețk. Zeci de persoane sunt dispărute

Stiri pe aceeasi tema