Cătălin Drulă a fost ales președinte al USR


Membrii USR și-au ales președintele printr-un vot online. Câștigător este Cătălin Drulă, șeful interimar al partidului, cu peste 71% din voturi.

Pe locul al doilea a fost votat Cătălin Teniță, deputat USR de București, cu 14,8% din voturi, iar pe locul al treilea, fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a primit 11,2% din voturi.

Ceilalți 3 candidați – George Ungureanu, Miroslav Tașcu-Stavre și Alexandru Kiss – au avut scoruri mai mici de 1%.

„De astăzi suntem toți USR. Nu mai avem timp de vedetisme și politică imatură”, a spus Drulă, în prima declarație după anunțarea rezultatului votului intern.

„Am cerut un mandat clar și partidul mi l-a dat. Pentru a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare și seriozitate, pentru a da premierul României în 2024. USR a trecut prin etape firești de dezvoltare. O mișcare civică, cetățenească. Intrarea în parlament și consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri. Guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluția acestui partid. Cea de maturitate și stabilitate”, a adăugat el.

„Colegii mei din USR mi-au dat încrederea unui mandat de a conduce partidul, de a conduce singura forţă modernizatoare, democratică, liberală din România către alegerile din 2024. Este o onoare, le mulţumesc tuturor colegilor mei, indiferent de opţiunea avută la aceste alegeri, şi încrederea lor mă obligă”, a continuat Drulă.

Votul a început joi dimineața și s-a desfășurat online. Președintele USR este ales prin votul tuturor membrilor.

Rezultatul votului pentru președinția USR va fi validat în cadrul unui congres online ce va avea loc pe 16 iulie. Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului va fi de patru ani.

Alegerile interne în USR au avut loc după ce fostul președinte al partidului, Dacian Cioloș, a demisionat și a fondat o altă formațiune politică, REPER, alături de alți 4 europarlamentari.

Editor : M.B.

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Pericol la mare

Urmatoarea stire

Zelenski se adresează din nou occidentului. Vrea arme „moderne puternice și de înaltă precizie”

Stiri pe aceeasi tema