Cât costă un apartament cu trei camere în Sofia? Dar casele?


Ofertele pentru apartamentele cu trei camere în Sofia sunt cuprinse într-o gamă foarte largă, cu prețuri între 120 de mii și 300 de mii de euro, potrivit unei analize a unei companii de consultanță pe piața imobiliară, arată novinite.bg. Principalii factori care influențează prețurile sunt starea proprietății, zona în care se află, stadiul construcției, dacă este inclus un loc de parcare etc.

Sofia. Bulgaria. Foto: Shutterstock

Cele mai căutate locuințe din capitala bulgară sunt apartamentele cu trei și două camere. Tranzacțiile cu apartamente cu două camere au loc la prețuri de la 87 mii la 165 mii de euro, iar prețul variază în funcție de locație, gradul de finalizare și starea proprietății, potrivit consultanților.

Cea mai mare cerere este în zonele „Malinova Dolina”, „Manastirski Livadi”, „Boyana”, „Lozenets”, Center și „Ovcha Kupel”. În mod tradițional, există interes și pentru cartierele nu atât de atractive, dar mai accesibile, cum ar fi Levski, Sukhata reka, Nadezhda 1 și Nadezhda 2, Lyulin 5, 6, 8 și 9.

Mai există interes pentru căutarea de case și terenuri pentru construirea de case la periferia Sofiei. Prețurile caselor încep de la 200.000 și depășesc 1 milion de euro în cartierele „Dragalevtsi”, „Simeonovo”, „Boyana”, orașul Bankya, precum și satele Lozen, Pancharevo și Bistrica. Preturile caselor variaza foarte mult și depind de zona în care se află, cât de mari sunt, daca sunt construcții noi, ce materiale sunt folosite și ce facilități oferă proprietarului.

În unele zone puțin mai îndepărtate de capitală se găsesc case mai ieftine, dar acestea sunt mai vechi, neîntreținute și au nevoie de reparații majore, iar zonele în care se află nu sunt întotdeauna „înnobilate” cu toate facilitățile pe care clienții le caută.

Prețurile parcelelor variază, de asemenea, foarte mult, de la 30.000 la 200.000 de euro în zonele din jurul Sofiei, iar în oraș în sine sunt semnificativ mai mari, ajungând până la 800.000 – 1 milion de euro, relatează „Labour”.

Locuinţele monolitice în construcţie o au o pondere majoră. În multe zone ale capitalei sunt în derulare construcția de clădiri noi, dintre care unele sunt ansambluri întregi care, pe lângă locuințe moderne și funcționale, oferă cumpărătorilor o gamă largă de servicii și spații verzi rafinate în jurul clădirilor în sine. Cea mai activă ofertă este în „Malinova Dolina” (la prețuri 1300-1900 euro/mp), „Manastirski livadi-iztok” (1200-1900 euro/mp), „Krastova Vada” (1600-2200 euro/). mp). Proiectele de apartamente de lux si case terasate moderne la marginea capitalei sau în afaraacesteia devin din ce în ce mai populare.

sofia shutterstock 1561357468 jpg

Experții prevăd o calmare a pieței imobiliare în 2023. Prețurile materialelor de construcție mai scumpe sunt deja reflectate în prețurile finale ale proprietăților. Mișcarea prețurilor locuințelor în 2023 va depinde de o serie de factori, cum ar fi modificările ratelor dobânzilor, creșterea veniturilor, dacă țara va intra în recesiune. Așteptările oamenilor cu privire la o încetinire a economiei limitează cererea de locuințe. Dar dacă țara nu intră în recesiune, iar veniturile oamenilor continuă să crească, va exista și o cerere puternică pentru proprietăți.

Locul 2 în UE la tranzacțiile cu locuințe

Bulgaria se află pe locul doi în UE în ceea ce privește creșterea tranzacțiilor cu locuințe, cu un ritm anual de expansiune de 39% în 2021, potrivit datelor de la serviciul european de statistică Eurostat. Dintre statele membre ale Uniunii pentru care sunt disponibile date, doar Spania a înregistrat o creștere mai mare a tranzacțiilor cu locuințe, cu 39,3%.

Bulgaria este urmată de Ungaria cu o creștere de 22,9% și Irlanda cu 22,2%. Doar două state membre UE au raportat o scădere a tranzacțiilor – Țările de Jos (-3,2%) și Luxemburg (-0,8%).

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema