Cât a ajuns să coste o porție de sarmale de post la un târg din Capitală? Prețul i-a surprins pe mulți


Deoarece ne aflăm în post, târgurile culinare au apărut cu preparate tentante, cum ar fi sarmalele de post, pilaful și fasolea.

Micii producători au scot la vânzare cele mai iubite mâncăruri, însă prețurile par să îi oprească pe gurmanzi șă-și satisfacă poftele. Am aflat cât costă o porție de sarmale de post la unul dintre cele mai vizitate târguri culinare din Capitală.

Vedetele din farfuria românilor sunt sarmalele

Românii nu pot rezista tentației de a mânca sarmale, chiar și cele de post.

În cadrul unui târg din Capitală, o porție formată din cinci sarmale umplute cu ciuperci și orez costă 25 de lei. De asemenea, și alte preparate de post au fost la fel de căutate și apreciate.

O porție de borș de pește costă 20 de lei. Ceva mai ieftini sunt crapul şi păstrăvul pe grătar care costă 15 lei.

În perioadele de post, mâncarea gătită este pe primul loc în preferinţele românilor, urmată de salatele de crudităţi şi de fructe.

Este bine știut faptul că românii sunt mari iubitori de sarmale. Fie ele cu carne, orez, ciuperci, sau alte umpluturi, acest preparat se numără printre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale de la noi din țară. Evident, cele cu carne sunt pe primul loc însă, pentru că ne aflăm în post, astăzi o să vorbim despre ingredientul care trebuie pus în cele mai bune sarmale de post.

Sarmalele de post pot fi pregătite în mai multe variante. De exemplu: în foi de varză sau de viță, și pot fi umplute cu diverse ingrediente cum ar fi orezul, cartofii, ciupercile, sau chiar bulgurul.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema