Care-i problema și unde-i ”reforma”!Critici acide la adresa guvernanților în legătură cu declarațiile acestora vizând pensiile speciale.

”Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat duminică la Prima News că obiectivul de reducere a cheltuielilor cu pensiile speciale din Produsul Intern Brut (PIB). obiectiv asumat de România, ar fi atins, pentru că acest procent a scăzut în ultimii trei ani.

Adică, fără să mai fie nevoie de vreo reformă, obiectivul asumat prin PNRR ar fi fost atins! Am făcut reforma fără să o facem! Sistemul s-a autoreformat cum ar veni. Deci, specialii pot să doarmă liniștiți, Budăi va merge la Bruxelles să raporteze realizarea. Cu jalonu’ la bagaje de cală, desigur!”, arată profesorul de economie Cristian Păun într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Economistul explică în continuare care este problema:  ”Problema nu este și nu a fost niciodată PONDEREA acestor pensii speciale în PIB. Mai ales într-un PIB umflat pe datorie și deficit. Este elementar (a se vedea aritmetica de clasa a doua): dacă numitorul crește semnificativ, orice raportezi la el dă un rezultat mai mic sau în scădere. E ca și cum ai ”rezolva” inflația prin fixarea prețurilor sau ai ”soluționa” șomajul prin emigrație, izgonindu-ți semenii din țară spre meleaguri mai prospere și mai prietenoase.

Problema este cu NATURA acestor pensii. Ele sunt un PRIVILEGIU obținut și apărat cu cerbicie în timp de către anumite categorii profesionale, cu ajutorul clasei politice. În schimbul lor, politicienii s-au ales cu votul entuziast al acestor privilegiați, care la fiecare votare s-au asigurat că privilegiul lor va fi păzit cu strășnicie și că orice reformă va fi urgent pusă în sertar. Aceste pensii, prin natura lor, sunt NEDREPTE pentru cel care nu poate fi special, pentru cel de rând. Pentru sectorul privat mai ales, cel mai lipsit de privilegii dintre toate sectoarele.

Este deci o falsă problemă ceea ce ne spun politicienii în frunte cu acești politruci numiți tocmai să ne amăgească, să nu facă nimic de banii pe care îi iau, să mimeze binele pentru noi și să își apere, de fapt, prosperitatea lor și a prietenilor lor. În gașcă și în haită”.

”Puneți mâna și reformați odată această mare nedreptate socială numită impropriu ”pensie specială”. De gargaragii și de din ăștia care ne amăgesc cu ”lasă, bă, că merge așa” e plină România asta de ani buni!”, conchide Cristian Păun.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Două trenuri s-au ciocnit în Grecia. Sunt cel puțin 28 de morți și peste 85 de răniți. : Europa FM

Urmatoarea stire

Maduro și secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, întâlnire la Caracas

Stiri pe aceeasi tema

Vremea Anei Morodan

Pot să vă asigur că n-am luat-o razna. Sunt sănătos, bine merci, chiar dacă n-am ales să scriu…