Care este ”cel mai bun oraş din lume”Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a lăudat miercuri o distincţie cu caracter onorific pe care capitala Ucrainei a primit-o ca fiind cel mai bun oraş din lume în clasificarea ‘World’s Best Cities’, elaborată de compania canadiană de consultanţă Resonance Consultancy în urma analizei şi comparării a 24 de criterii pentru fiecare mare oraş, relatează agenţia EFE.

”Kievul este cel mai bun oraş din lume în anul 2023, potrivit agenţiei internaţionale Resonance”, a scris edilul capitalei ucrainene pe Telegram.

”Graţie rezilienţei, ireductibilităţii locuitorilor Kievului (rămânerii lor în oraş în pofida războiului – n. red.) şi curajului lor în faţa războiului, experţii agenţiei internaţionale au acordat capitalei titlul onorific de cel mai bun oraş al lumii”, a adăugat Vitali Kliciko.

Potrivit acestuia, experţii ”au remarcat de asemenea dezvoltarea importantă a infrastructurilor oraşului în ultimii zece ani, în special crearea unor noi parcuri şi pieţe şi reamenajarea celor deja existente, curăţenia parcărilor şi înnoirea parcului auto al transportului municipal”.

”Kievul este astăzi inima Europei care continuă să bată: pentru viaţa sa, pentru dezvoltarea sa, pentru frumuseţea oraşului şi confortul locuitorilor săi”, susţine primarul Kliciko.

În clasificarea elaborată pentru anul acesta, respectiva companie de consultanţă a exclus din evaluare oraşele ruse Moscova şi Sankt Petersburg, ”din cauza invaziei ruse în Ucraina”.

Compania Resonance Consultancy selectează în analiza sa oraşele care sunt principalele centre urbane ale unei ţări şi cele care au o zonă metropolitană de peste un milion de locuitori, ierarhizându-le apoi în funcţie de 24 de criterii grupate în şase categorii.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

S-ar putea trezi rușii cu o dronă care să atace Kremlinul? Armand Goșu: “E un mister ce face Ucraina”

Urmatoarea stire

Revoltător. Elevii români care au câștigat Campionatul Mondial de Robotică nu primesc burse: „Probabil nu sunt fonduri”

Stiri pe aceeasi tema