Cărbunaru: Din datele furnizate de Ministerul Sănătăţii, există medicamente pentru gripă şi pentru cancerEl a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, cum gestionează Ministerul Sănătăţii aprovizionarea cu medicamente pentru tratarea gripei şi a cancerului, în condiţiile în care au existat nemulţumiri din partea pacienţilor, potrivit Agerpres.ro.

“Asigurarea medicamentelor pentru pacienţi este o prioritate şi la nivelul Guvernului şi, cu atât mai mult, la nivelul Ministerului Sănătăţii. În acest sens, au avut loc şi întâlnirile pe care ministrul de resort le-a avut cu producătorii de medicamente. Din informaţiile pe care le-am primit de la Ministerul Sănătăţii, în cadrul acestor întâlniri au fost recunoscute anumite întârzieri generate de livrarea anumitor substanţe de bază din afara ţării către unii producători, dar aceste situaţii au fost deja depăşite. Ca atare, din datele pe care le am în acest moment de la Ministerul Sănătăţii, există medicamente atât pentru tratarea gripei, cât şi pentru tratarea pacienţilor care suferă de cancer”, a afirmat Cărbunaru.

Potrivit acestuia, pot exista anumite situaţii concrete legate de un anume medicament, dar sunt avute în vedere de Ministerul Sănătăţii.

Întrebat dacă prim-ministrul Nicolae Ciucă este mulţumit de modul în care gestionează ministrul de resort aceste situaţii, Dan Cărbunaru a menţionat că premierul a transmis, în mod repetat, mesaje publice pe domeniul Sănătăţii.

“După cum ştiţi, în repetate rânduri, premierul a transmis mesaje publice legate atât de nevoia de a folosi fondurile europene pentru renovarea sau construirea de spitale în România, precum şi pentru gestionarea anumitor situaţii. Şi, nu mă refer acum doar la situaţia generată de pandemia de COVID-19, care a fost o prioritate pentru Guvernul României, dar, iată, şi pentru gestionarea efectelor generate de sezonul rece şi această creştere a cazurilor de gripă. Şi, este exact sensul în care atât ministrul Sănătăţii, cât şi ministrul Educaţiei şi alţi miniştri care au cumva o legătură directă cu gestionarea, în sens larg, a situaţiei de sănătate urmăresc toate aceste chestiuni”, a susţinut purtătorul de cuvânt al Guvernului.

loading…

Citeste continuarea pe www.obiectiv.info

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

BREAKING Comisia de etică a UBB constată mai multe exemple de plagiat și citare defectuoasă în teza de doctorat a ministrului Lucian Bode: “Teza este profund viciată” / E cerută retragerea cărții publicate pe baza tezei / Conducătorul de doctorat, Adrian Ivan, a cerut stoparea oricărei analize

Urmatoarea stire

Declarațiile lui Costi Ioniță despre Andrew Tate. „A salvat viețile a sute de milioane de băieței”

Stiri pe aceeasi tema