Canotoarele Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, campioane mondiale cu barca de W8+, în Cehia

Rezultat fenomenal obținut, duminică, de echipajul de opt plus unu (W8+), din care au făcut parte și vasluiencele Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Seniori, din Racice, Cehia. Deși în calificări au scos cel de-al cincilea timp, româncele au făcut o cursă de vis în finală, reușind să cucerească medalia de aur și titlul mondial.

Între 18 – 25 septembrie, The Racice’s Labe Arena din orașul Racice (Cehia), a găzduit o nouă ediție a Campionatului Mondial de Canotaj pentru Seniori. La competiția internațională s-au înscris 422 de echipaje din 65 de țări, însumând peste 900 de sportivi. România a participat cu 13 echipaje (feminin și masculin), însumând 32 de canotori, ce au concurat în tot atâtea probe.

În final, sportivii noștri au revenit în țară cu patru medalii de aur, rezultat ce a plasat țara noastră pe locul trei în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie (12 medalii – 7 de aur, 1 de argint și 4 de bronz) și Italia (9 medalii – 5 de aur, 3 de argint și 1 de bronz).

Județul Vaslui a fost reprezentat de două sportive, respectiv Iuliana Buhuș (27 ani, din comuna Alexandru Vlahuță, legitimată la CS Dinamo București) și Adriana Ailincăi (23 ani, din comuna Văleni, legitimată la CSM Călărași). Așa cum a fost stabilit programul inițial, Iuliana Buhuș ar fi trebuit să participe la două probe, respectiv cea de patru rame (W4-) și cea de opt plus unu (W8+), însă, până la urmă, a concurat doar la una.

Este vorba despre cursa de opt plus unu, din al cărui echipaj a făcut parte și Adriana Ailincăi, alături de colegele Magdalena Rusu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu și Victoria-Ștefania Petreanu.

Dacă, în cursa de calificări, de marți, 20 septembrie, româncele au ieșit pe locul cinci, după echipejele Statelor Unite ale Americii, Canadei, Olandei și Australiei, diametral opuse au stat lucrurile în finala de duminică, 25 septembrie. Denisa Tîlvescu a fost înlocuită de Simona Radiș (proaspătă campioană mondială cu echipajul de dublu vâsle – W2x), iar ambarcațiunea românească parcă a zburat pe apă. Nu doar că a condus pe întreaga distanță de 2.000 de metri, dar a avut un avans de mai mult de 20 de metri înaintea echipajului de pe locul doi.

Astfel, în finala care a fost programată de la ora 15.59, fetele noastre au reușit să treacă linia de sosire primele, cu timpul de 06:01.14, cucerind astfel medalia de aur și titlul de campioane mondiale. Au fost urmate de echipajele din Olanda (argint), Canada (bronz), Statele Unite ale Americii, Australia și China.

Citeste continuarea pe www.monitoruldevaslui.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Tricolorii încearcă să evite retrogradarea în Liga C a Ligii Naţiunilor

Urmatoarea stire

Horoscop 27 septembrie 2022. Zodiile care se ceartă fără oprire. Pot apărea necazuri mari la orizont

Stiri pe aceeasi tema