Când expiră, de fapt, condimentele. Îşi pierd proprietăţile mult mai repede decât credeai


Condimentele au un termen limitat în care pot fi folosite. Acesta îşi pierd proprietăţile destul de repede, dar asta depinde de recipientul şi mediul în care sunt păstrate şi de clima fiecărei regiuni.

Condimentele sunt des folosite în mâncare. Unele ţări din Asia sau Orientul Mijlociu au o adevărată industrie a mirodeniilor pentru gătit.

Potrivit lui Karen Page, autorul lucrării “The Flavour Bible”, condimentele rezistă o perioadă maximă de la şase la douăsprezece luni, timp în care pot fi folosite optim la gătit fără să îşi piardă din proprietăţi.

Deşi nu se alterează ca alte alimente de bază, ele îşi pierd din savoare şi din proprietăţi.

Condimentele vechi nu mai au acelaşi efect asupra mâncării

Păstrarea condimentelor în recipiente de sticlă, închise etanş, într-un loc uscat şi răcoros le menţine proprietăţile principale, putând fi folosite cu încredere, însă permanent trebuie ţinut cont de perioada optimă de folosire a fiecăruia de la momentul desfacerii recipientului în care a fost vândut.

Care sunt condimentele care ne pot ajuta să scăpăm de kilogramele în plus? | Răspunsul specialiştilor

Anumite condimente ne pot ajuta să scăpăm de kilogramele în plus! Sunt benefice și pentru eliminarea toxinelor, dar și grăsimilor rele din organism. 

Studiile efectuate până în prezent arată că ardeiul iute grăbește cu 20% arderile din organism. Acesta face parte din categoria alimentelor termogenice, al căror consum transformă grăsimile în energie utilă și îmbunătățește digestia.

Mai mult, consumul acestui ingredient reduce pofta de mâncare.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ce filme și seriale poți vedea pe Netflix în luna octombrie

Urmatoarea stire

Două tramvaie s-au ciocnit la Craiova

Stiri pe aceeasi tema

O lume care nu mai vede

Deși e din ce în ce mai răspândită în toată lumea, rata miopiei nu e aceeași peste tot.…