Când ajung la elevi manualele de Comunicare în Limba Română de clasa a II-a şi de Matematică de clasa a VI-a


Manualele de Comunicare în Limba Română pentru clasa a II-a și cele de Matematică pentru clasa a VI-a vor ajunge în posesia elevilor în această săptămână, a anunțat Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației.

Acesta a spus că majoritatea manualelor au fost distribuite la timp pentru începerea noului an școlar, însă există câteva excepții.

În total, au fost tipărite 43 de titluri noi de manuale în vara acestui an, iar distribuția acestora s-a desfășurat fără probleme.

Cu toate acestea, patru titluri au întârziat și nu au ajuns în școli la data planificată, care era 11 septembrie.

Acestea sunt manualul de Comunicare în Limba Română pentru clasa a II-a și manualul de Matematică pentru clasa a VI-a.

Potrivit lui Lixandru, distribuția acestor manuale s-a finalizat în această săptămână, iar elevii vor putea să le primească în curând.

Ce se întâmplă cu manualele de Matematică și Explorarea Mediului pentru clasele I și II

Încă două titluri de manuale, Matematică și Explorarea Mediului pentru clasa I și clasa a II-a, au întâmpinat întârzieri din cauza contestațiilor depuse de edituri în urma licitației.

Procedurile contractante s-au desfășurat cu întârziere, iar perioada de lansare a comenzilor de către unitățile de învățământ s-a încheiat recent.

Cu toate acestea, Ministerul Educației a asigurat că aceste manuale vor ajunge la elevi până la finalul lunii septembrie.

De asemenea, pentru a asigura accesul elevilor la conținutul manualelor, Ministerul Educației a transmis o recomandare către inspectoratele școlare și directorii unităților de învățământ, să pună la dispoziția elevilor printuri după aceste manuale.

Aceasta este o soluție temporară pentru a acoperi perioada până la distribuția completă a manualelor.

Situația manualelor de liceu

Pentru manualele destinate liceului, s-a optat pentru proceduri de retipărire, deoarece nu au fost elaborate manuale noi. Conform secretarului de stat Florian Lixandru, procentul de retipărire a fost de maximum 15% pentru manualele de clasa a IX-a și a X-a, și de maximum 10% pentru cele de clasa a XI-a și a XII-a.

Această retipărire a presupus încheierea de contracte între Inspectoratele școlare și editurile care au editat manualele pentru liceu.

Ultimele articole pe alba24


Citeste continuarea pe alba24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

“Sunt pure speculații de presă”

Ministru Sănătății, Alexandu Rafila, a declarat astăzi că numărul infecțiilor cu virusul SARS-COV-2 este în scădere, în România,…