Camera Reprezentanților SUA pentru prima dată din 1859 a început turul al 10-lea al alegerii speaker-ului

În 1923, Președintele Camerei Reprezentanților a fost ales după nouă scrutinuri.

Congresul SUA. Foto: Shutterstock

Camera Reprezentanților a Congresului SUA și-a început joi cel de-al 10-lea tur de vot pentru alegerea purtătorului de cuvânt pentru prima dată din 1859. Evenimentul este transmis de toate canalele TV din SUA.

După cum a menționat The Washington Post , în 1859 a fost nevoie de 44 de tururi de vot pentru a alege un președinte al Camerei inferioare. Desfășurarea celui de-al 10-lea tur de scrutin marchează „cele mai longevive alegeri pentru președintele camerei inferioare, din ultimii 164 de ani” din țară, potrivit CNN.

În 1923, Președintele Camerei Reprezentanților a fost ales după nouă tururi de scrutin.

Partidul Republican a câștigat controlul camerei inferioare la alegerile din noiembrie pentru Congresul SUA. Cu toate acestea, liderul republicanilor din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, după nouă tururi, nu a putut obține cele 218 voturi necesare pentru a fi ales în postul de speaker/președinte, funcție care este a treia ca importanță în ierarhia statului american. 

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 317. Armistiţiul lui Putin intră în vigoare la ora 12.00 / Decizia unilaterală a Kremlinului, criticată la unison / SUA întăresc apărarea Ucrainei cu echipamente de miliarde de dolari

Urmatoarea stire

Surprinzător? România, în topul celor mai fericite țări din lume

Stiri pe aceeasi tema