Camelia Potec a explicat de ce s-a retras Robert Glință


Camelia Potec a oferit prima reacție după ce Robert Glință și-a încheiat cariera la numai 25 de ani.

Camelia Potec a explicat de ce Robert Glință și-a anunțat retragerea din înot la numai 25 de ani

Robert Glință a anunțat că renunță la sport, iar Camelia Potec a explicat ce a stat la baza deciziei înotătorului de la CS Dinamo. Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern spune că acesta a fost foarte afectat după ce a fost accidentat pentru o bună perioadă, ceea ce l-ar fi pus pe gânduri privind capacitatea de a continua să performeze la nivel înalt.

„Acele imagini care au apărut pe internet… Chiar dacă la Melbourne piciorul nu a arătat așa cum ar fi trebuit – însă arăta mult mai bine decât imaginile pe care le-ați văzut – dar cu siguranță că arăta așa cu două luni înainte, acum diferența la o astfel de accidentare nu trece peste noapte.

Dacă piciorul arăta așa și la Melbourne, cu siguranță că nu ar fi făcut deplasarea. Dar, din păcate, să zic așa, arăta bine la exterior, dar la interior nu a fost refăcut, iar de aceea am fost de acord cu retragerea din concurs la proba de 50 de metri spate, după ce ne-a spus că a avut dureri foarte mari.

Probabil că l-a afectat mult perioada de recuperare și reîntoarcerea în bazin, și l-au făcut să se gândească mai bine dacă mai poate sau nu să continue la acest nivel. Nu este o decizie deloc ușoară, cred că dă dovadă de foarte multă maturitate pentru că se retrage cu doar un an înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, dar, acum, este decizia proprie.

Noi știam, am fost contactați și noi înainte, și nu era normal să comunicăm noi înaintea lui. Robert a fost mereu un sportiv profesionist și a știut mereu ce se întâmplă și ce face fiecare dintre noi și a anunțat pe toată lumea, pe cei de la Dinamo, pe noi la federație și automat și la COSR”, a declarat președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, potrivit Sport Total FM.

Robert Glință și-a anunțat retragerea din înot, la numai 25 de ani

Robert Glință, înotătorul român în vârstă de 25 de ani, și-a anunțat retragerea din sportul de performanță.

Deși are doar 25 de ani, Robert Glință a fost chinuit de niște probleme la picior, iar la Campionatele Mondiale de Înot de la Melbourne s-a retras înainte de proba de 50 de metri spate după ce a acuzat dureri la spate.

A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin omul mai evoluat care sunt astăzi.

Fie că este vorba despre durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei jucând un rol uriaș și lăsând o amprentă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu-mi pot exprima suficient recunoştinţa.

Toate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, legăturile sufletești care depășesc înotul, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați arătat mereu sprijinul și pentru că ați crezut în mine, indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar o altă ființă umană. A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv”, a scris Robert Glință, pe rețelele de socializare.

A crescut pe vremea meciurilor care iscau un vuiet puternic în cartiere când echipele nu făceau altceva decât să iasă de la vestiare și a rămas un fan al fotbalului jucat pentru fani, până la ultima picătură de energie.

În presa sportivă, a debutat la 19 ani în tricoul alb-albastru … citește mai mult

Citeste continuarea pe www.prosport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cristian Ichim, despre acuzațiile de corupție la adresa șefilor CFR: “Am pierdut lumina de la capătul tunelului în care a intrat infrastructura feroviară românească”

Urmatoarea stire

O carte recent lansată descrie cum şeful CIA, William Burns i-a arătat cu Zelenski detaliile invadării Ucrainei de către Rusia

Stiri pe aceeasi tema