Calendar ortodox 2023, 24 iunie. Sfinții zilei. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Sânzienele, Drăgaica


Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul este prăznuită la data de 24 iunie în calendarul ortodox. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul este între sfinții zilei pomeniți de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2023, pentru data de 24 iunie.

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (foto: doxologia.ro)

Calendar ortodox 2023, 24 iunie. Sfinții zilei. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Minunea nașterii lui Ioan Botezătorul este minunea mică ce va anunța minunea cea mare. După ce Elisabeta, femeia stearpă, prinde rod în pântecele ei, este rândul Fecioarei care nu a cunoscut bărbat să prindă rod în pântecele ei, iar amândouă maicile ne arată puterea voinței lui Dumnezeu, căruia toate îi slujesc și la care totul este posibil. 

Pruncul Ioan este primul care-l recunoaște pe Mântuitor căci va sălta în burta mamei sale atunci când vor primi vizita Fecioarei Maria.  

Mulți s-au minunat de sarcina cea întârziată a “sterpei” și nu puțini se întrebau dacă nu cumva este acesta Mesia. 

Când Irod a ucis pruncii ca să zădărnicească profeția și-a adus aminte și de ce s-a vorbit la nașterea lui Ioan și a trimis armata după el să-l ucidă. Elisabeta s-a ascuns în munte și a cerut ajutor de la Dumnezeu iar muntele a primit-o în pântecele lui și soldații nu au găsit-o. Sfântul Zaharia, părintele lui Ioan, era rânduit să slujească la Templu așa că se afla în Ierusalim. 

Irod a trimis de trei ori ostași și i-a cerut pe fiul lui, dar el mereu a răspuns că nu știe unde se află, iar Irod s-a mâniat și l-a ucis în Templu, înaintea altarului, iar sângele curs pe marmură s-a întărit ca piatra ca mărturie a ceea ce se întâmplase. La 40 de zile după moartea lui Zaharia, a murit și maica Înainte Mergătorului iar acesta a rămas în grija unui înger care l-a protejat și l-a hrănit până în ziua în care s-a arătat ca profet, păzit și apărat de mâna lui Dumnezeu și pregătit de puterea lui Ilie pentru a pregăti calea celui ce venea să mântuiască neamul omenesc.

Calendar ortodox 2023, 24 iunie. Sânzienele, Drăgaica

Sărbătoarea de Sânziene este ocazie de bucurie pentru că este ziua în care începe vara. Noaptea de Sânziene este socotită magică deoarece în această noapte porțile cerului se deschid și lumea de dincolo se întâlnește cu lumea de aici. În noaptea de sânziene se lasă descoperite comori de mult ascunse și pierdute. Florile de sânziene se leagă în formă…

Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema