Cabinetul de miniștri al Federației Ruse a aprobat posibilitatea ca Serbia să-și poată plăti datoriile către Rusia în ruble


E vorba despre împrumuturi acordate în 2013 și 2019 și despre un acord privind stingerea datoriilor Serbiei față de Federația Rusă pentru obligațiile Iugoslaviei, încheiat în 2021.

Ruble. Foto: Shutterstock

Guvernul rus a aprobat un proiect de protocol, conform căruia Serbia va putea plăti Rusiei o serie de împrumuturi în ruble. Ordinul corespunzător a fost publicat joi pe portalul oficial de informații juridice. Se observă că decizia s-a luat pentru a dezvolta și întări relațiile de prietenie între țări.

Din proiectul de protocol, vorbim despre două împrumuturi emise în 2013, un împrumut emis în 2019 și un acord privind stingerea datoriilor Serbiei față de Federația Rusă pentru obligațiile Iugoslaviei, încheiat în 2021. „Toate plățile în conformitate cu acordurile sunt efectuate de partea sârbă în favoarea părții ruse în ruble rusești”, se arată în document.

Ministerul Finanțelor, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, este însărcinat să semneze protocolul indicat, cu partea sârbă. 

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema