Brandurile de modă de top câștigă peste 245 de milioane de dolari din vânzări NFT

Timp de citire: 3 minute

În căutarea de noi fluxuri de venituri, tot mai multe  branduri se mută în Metaverse. Companii precum Nike, Adidas sau Tiffany’s au spart deja codul vânzărilor de jetoane nefungibile (NFT), câștigând peste 245 de milioane de dolari în mod colectiv, potrivit Fashion United.

În timp ce parteneriatele cu jocurile online, investițiile în proprietăți în Web 3.0. și împingerea pistei în domeniul realității augmentate sunt cele mai comune ieșiri inițiale în Metaverse, unii dintre jucătorii de frunte din industria modei au apelat la NFT pentru a pentru a le spori veniturile. Este cazul Nike, Tiffany’s, Gucci, Dolce & Gabana, Adidas și Lacoste, printre altele.

Un studiu de caz recent al mărcii NFT, scris de @kingjames23 pe platforma de analiză blockchain Dune, analizează performanța măsurată prin numărul de tranzacții și veniturile a aproximativ o duzină de proiecte NFT ale mărcilor mari pe Ethereum Blockchain. Șapte dintre aceste proiecte NFT ale mărcilor mari aparțin industriei modei. Această analiză prezintă volumul vânzărilor NFT, valoarea redevențelor și suma totală în dolari a vânzărilor NFT.

Cele 185 de milioane de dolari ale Nike în vânzări NFT

Nike deține coroana primilor adoptatori ai tuturor lucrurilor Metaverse. În luna decembrie a anului trecut, Nike Inc. a anunțat achiziția RTFKT, un brand de frunte care valorifică inovația de ultimă oră pentru a oferi articole de colecție de generație următoare care îmbină cultura și jocurile. Nike a inclus cumpărarea colecției de avatare CloneX NFT de la RTFKT, care a fost lansată cu o lună înainte ca achiziția să fie făcută publică. După cum a explicat atunci John Donahoe, președinte și CEO al companiei de îmbrăcăminte sport, „Această achiziție este un alt pas care accelerează transformarea digitală a Nike și ne permite să servim sportivii și creatorii la intersecția sportului, creativității, jocurilor și culturii.”

Nike și RTFKT au făcut prima lor scădere a NFT în februarie, iar din aprilie a acestui an, RTFKT a adus adidași Nike virtuali, cu licență oficială, pe piața NFT: colecția CryptoKicks NFT. Aceste 20.000 de perechi de adidași virtuali se vând pentru orice, între 1.300 de dolari și 130.000 de dolari, unii proiectați de artistul Takashi Murakami fiind în topul celor mai râvniți.

Veniturile generate de Nike NFT includ vânzările CloneX și redevențele înainte de achiziționarea RTFKT. Conform datelor lui Dune, compania de îmbrăcăminte sportivă a înregistrat peste 70.000 de tranzacții până în octombrie, câștigând 91,2 milioane de dolari drepturi de autor și încasând alte 93,1 milioane de dolari în venituri. În total, vânzările NFT ale Nike până în prezent au generat peste 184,31 milioane de dolari.

Licitații NFT milionare Dolce & Gabbana

De la primul lor proiect NFT în urmă cu un an, Dolce & Gabbana a câștigat 23,68 milioane de dolari prin vânzările NFT. Merită să reamintim că, în octombrie 2021, Dolce & Gabbana au încheiat nouă licitații NFT, aducând un total de 1.885 ETH (evaluate la aproximativ 5,7 milioane de dolari la acea vreme). Colecționarii care au cumpărat au primit îmbrăcămintea fizică personalizată corespunzătoare într-o perioadă de revendicare de unul până la doi ani. Piesa principală a fost costumul de sticlă, un costum conceput personal de fondatorii D&G. Fabricat din organza de mătase, prezintă 78 de sticlărie brodate, fiecare dintre ele complet distincte ca design, dimensiune, formă și culoare. După cum a anunțat brandul italian de lux pe Twitter, Glass Suit s-a vândut cu 351.384 ETH, sau 1 milion de dolari.

Îndrumarea lui Tiffany către deținătorii lui CryptoPunk

La începutul acestui an, Tiffany a ajuns la știri când a dezvăluit un parteneriat cu firma blockchain Chain pentru a lansa prima sa colecție NFT, „NFTiff”. După cum a explicat legendara casă de bijuterii să „ducă NFT-urile la următorul nivel. Exclusiv pentru deținătorii CryptoPunks, NFTiff vă transformă NFT într-un pandantiv la comandă realizat manual de artizanii Tiffany & Co. Veți primi, de asemenea, o versiune NFT suplimentară a pandantivului.” Potrivit datelor disponibile publicului, veniturile Tiffany NFT au fost de 12,6 milioane de dolari în octombrie.

Colecția NFT este alcătuită din 250 de pandantive personalizate, concepute cu materiale precum pietre prețioase, smalț și aur și au fost vândute pentru aproximativ 30 ETH (aproximativ 49.000 de dolari la momentul anunțului în august 2022). Costul NFT, Pandantivul personalizat, lanțul și transportul/manipularea sunt toate incluse în taxă, iar pandantivul fizic, care vine cu un lanț care servește drept colier, va fi disponibil pentru a fi răscumpărat în 2023.

Decizia lui Tiffany de a colabora cu CryptoPunk – o colecție populară Profile Picture (PFP) NFT lansată în 2017 și formată din 10.000 de caractere digitale generate în mod unic – a crescut și volumul vânzărilor CryptoPunk. Într-adevăr, Tiffany’s a înregistrat cel mai mare volum de tranzacții printre mărcile de top care tranzacționează cu NFT, depășind Nike și Adidas. Aceste 74.000 de tranzacții au dus la vânzări de NFT în valoare de 6,20 milioane de dolari și alte 4,76 milioane de dolari drepturi de autor.

Citeste continuarea pe www.afaceri.news

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mai multe restaurante din Poiana Braşov au fost închise în pragul Anului Nou. Cu ce mâncare erau așteptați turiștii

Urmatoarea stire

Michelle Obama dezvăluie momentele de coșmar din căsnicia cu Barack. Nu-l suportam și copiii mă terorizau

Stiri pe aceeasi tema