„Bomba cu ceas” din Deva va fi închisă. Groapa de gunoi de pe strada Oituzului va fi doar o amintire

Administrația publică locală din reședința de județ a reușit să obțină, în sfârșit, bani europeni pentru închiderea platformei temporare de stocare a deșeurilor de pe strada Orizontului din Deva, o adevărată bombă ecologică. Groapa de gunoia ar fi trebuit să fie închisă de mai mulți ani, însă, acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Deva a obținut un nou proiect finanțat din Fonduri europene nerambursabile.

„Am participat astăzi, la București, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare din cadrul Programului ,,Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice și Ecosisteme (RO-Mediu)”. Am semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Reducerea contaminării cu substanțe periculoase a depozitului temporar de deșeuri situate în Deva, strada Orizontului f.n”. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Barna Tanczos a felicitat primăriile care au depus proiecte pentru această componentă de finanțare nerambursabilă din fonduri europene”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Programul este derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în calitate de Operator de Program pentru Programul RO-Mediu și finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

Proiectul are o valoare eligibilă de 8.133.078,48 lei cu TVA (echivalentul a 1.643.677,06 euro).

 

 

Citeste continuarea pe servuspress.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

28 de persoane reținute după cele 128 de percheziții în rețeaua sălilor de jocuri de noroc

Urmatoarea stire

Ucraina a închis unul dintre punctele de frontieră cu România. Decizia de ultimă oră a Kievului

Stiri pe aceeasi tema