Bogdan Aurescu, întrevedere cu omologul belgian / Ministrul Lahbib a reiterat sprijinul Belgiei pentru aderarea României la Schengen


Sursa: Twitter

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut luni o întrevedere cu omologul belgian, Hadja Lahbib, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles. Oficialul român a mulţumit pentru sprijinul Belgiei faţă de aderarea României la spaţiul Schengen, informează News.ro.

Ministrul Aurescu şi-a informat omologul belgian asupra demersurilor în curs ale părţii române în dialogul cu Austria, celelalte state membre şi Comisia Europeană pentru promovarea, în continuare, a obiectivului aderării României la spaţiul de liberă circulaţie, în vederea adoptării unei decizii pozitive în acest sens, arată comunicatul de presă al MAE.

Ministrul de externe belgian a reiterat sprijinul puternic al Belgiei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, inclusiv în discuţii cu Austria şi ceilalţi parteneri europeni, în vederea finalizării cu succes a acestui dosar.

„În cadrul discuţiilor, cei doi miniştri au evidenţiat dinamica deosebit de ridicată a dialogului politic bilateral pe parcursul anului 2022, care a facilitat aprofundarea dialogului şi cooperării la nivel politico-diplomatic, precum şi sectorial. Cei doi miniştri au discutat despre potenţialul deosebit de cooperare între România şi Belgia, cu accent pe domeniile nuclear/reactoarele modulare mici, energiile regenerabile, cercetare şi digitalizare, securitate cibernetică, sănătate. De asemenea, au fost semnalate acordurile bilaterale prioritare pentru a fi semnate şi intra în vigoare”, mai indică sursa citată.

Ministrul Aurescu a adresat omologului belgian invitaţia de a face o vizită în România, acceptată cu plăcere de ministrul Lahbib.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat gratitudinea României pentru contribuţia consistentă a Belgiei la efortul comun de consolidare a Flancului Estic al NATO, prin participarea militarilor belgieni la Grupul de Luptă NATO de pe teritoriul României.

Bogdan Aurescu, întrevedere cu omologul italian / Ministrul Tajani a reiterat sprijinul Italiei pentru aderarea României la Schengen

Citeste continuarea pe universul.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Greve și proteste în toată Franța după ce guvernul a decis să mărească vârsta de pensionare

Urmatoarea stire

Armata Belarusului ar putea să devină o forță comună cu rușii, gata să intre undeva în Ucraina

Stiri pe aceeasi tema