Boeing anunță că directorul pentru programul de avioane 737 Max părăsește compania, în urma incidentului de securitate în care a fost implicat o aeronavă din flota Alaska Airlines.


Stan Deal, directorul executiv al unității de avioane comerciale ale Boeing, a anunțat concedierea șefului programului 737 Max, Ed Clark. Acesta era direct responsabil pentru supravegherea producției la uzina din Renton, unde a fost asamblată aeronava a cărei ușă s-a desprins în timpul zborului.

Schimbarea are loc înaintea unei întâlniri între directorul general al Boeing și președintele autorității americane pentru siguranța în aviație (FAA), săptămâna viitoare.

Clark a condus programul Max în ultimii trei ani, în condițiile în care Boeing urmărea accelerarea procesului de producție a aeronavelor. Anterior numirii acestuia, 737 Max a fost consemnat la sol timp de un an și opt luni, după două accidente cu 346 de persoane decedate. Evenimentele au afectat profund imaginea Boeing, care a fost obligată să plătească miliarde de dolari.

Constructorul de avioane a fost supus presiunilor din partea autorităților de reglementare, operatorilor…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema