Bloomberg: Marea Britanie colaborează cu SUA și alte state pentru a furniza Ucrainei mii de drone ce folosesc inteligența artificială. Acestea vor acționa simultan, în flote mari, comunicând între ele fără să aibă nevoie de un operator uman.


Bloomberg citează persoane familiarizate cu problema, dar care au vorbit sub protecția anonimatului, spunând că experții occidentali evaluează că dronele ce folosesc inteligența artificială ar putea să îi ajute pe ucraineni să treacă de anumite poziții rusești.

De altfel, Rob Bauer, președintele comitetului militar al NATO, a declarat pentru Bloomberg că astfel de drone ar putea fi mai eficiente decât artileria. “Ucraina, folosind drone echipate cu AI, ar putea avea mai mult succes decât barajele de artilerie asupra rușilor”, a spus oficialul.

Dronele ce folosesc inteligența artificială se pot coordona singure, comunicând între ele pentru a viza pozițiile inamice, dar fără a avea nevoie să fie controlate de un operator uman. Acestea ar putea fi trimise în Ucraina în următoarele luni, însă termenul de livrare nu este cert momentan. 

Sistemele aeriene fără pilot au devenit din ce în ce mai importante în războiul din Ucraina, pe…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Şota Rustaveli – Homer din Caucaz

În perioada 2006-2011, când eram Ambasador al României în Georgia, treceam deseori pe bulevardul central al Capitalei Tbilisi,…