Bloomberg: Fondatorul FTX Cryptocurrency Exchange a fost eliberat pe o cau╚Ťiune de 250 de milioane de dolari


Sam Bankman-Fried trebuie s─â se prezinte la urm─âtoarea ╚Öedin╚Ť─â de judecat─â, care va avea loc pe 3 ianuarie.

Sam Bankman-Fried. Foto Arhiva Adev─ârul

Un tribunal american a decis joi s─â-l elibereze pe cau╚Ťiune pe fondatorul ╚Öi fostul CEO al bursei de criptomonede FTX, ├«n faliment, Sam Bankman-Fried, care a fost acuzat de fraud─â financiar─â, a transmis┬áBloomberg.

Potrivit acestuia, cau╚Ťiunea s-a ridicat la 250 de milioane de dolari, ceea ce, potrivit procurorului federal Nicholas Rus, a fost una dintre cele mai mari sume din istoria justi╚Ťiei americane.┬á├Än acest caz, Bankman-Fried va fi obligat s─â se afle ├«n casa p─ârin╚Ťilor s─âi sub supraveghere electronic─â.

Procurorul Rus a spus c─â acuza╚Ťiile ├«mpotriva omului de afaceri sunt suficient de grave pentru a-l ╚Ťine ├«n arest, dar a remarcat c─â a acceptat ├«n mod voluntar extr─âdarea ├«n Statele Unite din Bahamas, unde a fost re╚Ťinut s─âpt─âm├óna trecut─â.┬á├Än plus, averea lui Bankman-Fried s-a diminuat semnificativ, a╚Öa c─â procurorul a spus c─â respectiva cau╚Ťiunee va ÔÇ×limita ├«n mod semnificativ capacitatea inculpatului de a se deplasaÔÇŁ.

Ap─ârarea sus╚Ťine c─â o tentativ─â de evadare este, de asemenea, pu╚Ťin probabil─â din cauza recunoa╚Öterii lui Bankman-Freed.

Antreprenorul va fi obligat s─â se prezinte la urm─âtoarea ╚Öedin╚Ť─â de judecat─â din 3 ianuarie.

Bankman-Fried a fost re╚Ťinut s─âpt─âm├óna trecut─â ├«n Bahamas, la cererea Washingtonului.┬áDup─â ce omul de afaceri a acceptat s─â fie extr─âdat ├«n Statele Unite, autorit─â╚Ťile statului insular au permis extr─âdarea lui ├«n Statele Unite.┬áAfacerea antreprenorului a primit deja statutul de una dintre cele mai mari din istoria Americii.

La ├«nceputul lunii noiembrie, FTX a anun╚Ťat pe Twitter c─â a depus falimentul ╚Öi CEO-ul s─âu, Bankman-Fried, ╚Öi-a dat demisia.┬áSecurities and Exchange Commission din SUA stabile╚Öte dac─â omul de afaceri a fost implicat ├«n ac╚Ťiunile care au dus la criza de lichiditate.┬áOmul de afaceri neag─â toate acuza╚Ťiile aduse lui.┬á

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Povestea steagului adus de Zelenski în SUA

Urmatoarea stire

S-a lins pe bot… Nu a prins ciolan ÔÇó Buna Ziua Iasi ÔÇó BZI.ro

Stiri pe aceeasi tema