Blinken, a anunțat că SUA trimite noi avioane de luptă F-16 pentru a apăra România după descoperirea dronei căzute în Deltă


Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat că SUA vor trimite avioane de luptă F-16 pentru a consolida misiunile de poliție aeriană în România, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Secretarul de stat Antony J. Blinken a discutat vineri cu ministrul român de externe, Luminița Odobescu, inclusiv despre o viitoare rotație a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliție aeriană a NATO în România.

Secretarul Blinken și ministrul de externe Odobescu au discutat despre investigația României cu privire la resturile de dronă găsite în România, în apropiere de granița cu Ucraina.

Cei doi au discutat despre o cooperare suplimentară pentru menținerea securității spațiului aerian, inclusiv despre o viitoare rotație a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliție aeriană a NATO în România.

Secretarul Blinken a afirmat sprijinul SUA neclintit pentru România, aliat NATO.

D.Constantin

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema