Bizoni americani la ZOO Craiova, noua atracție de Paște


Odată cu debutul Târgului de Paște, vizitatorii Parcului „Nicolae Romanescu” vor putea admira noii locatari de la Grădina Zoologică. Este vorba despre o pereche de bizoni americani, achiziționați de la o fermă specializată din Salonta (județul Bihor), cea mai mare fermă de bizoni din Europa.

Exemplarele au sosit miercuri și au fost cazate în zona animalelor erbivore. Cele două animale erbivore au un an, femela împlinind această vârstă în urmă cu câteva zile, iar masculul va avea prima aniversare în 5 mai.

După sosirea celor doi bizoni americani, Grădina Zoologică, administrată de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, a ajuns la 275 de exemplare, din 40 de specii.

Bizoni americani la ZOO Craiova, noua atracție de Paște

Bizonul american (Bison bison) este o specie răspândită în America de Nord și se hrănește cu lucernă, fân, grăunțe, concentrate.

Are masa cuprinsă între 450 și 1.350 kg. Înălțimea la greabăn este de 1,60–1,80 m. Durata vieții sale este în jur de 33 ani.

Este înrudit cu bizonul european, dar există totuși câteva deosebiri. Bizonii americani sunt mult mai ușor de domesticit decât cei europeni.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema