Biografii familiei regale, dar și fostul premier britanic John Major critică aspru noul sezon al serialului „The Crown”

Articol publicat 17 octombrie 2022

Fostul premier britanic John Major, biografii familiei regale şi comentatorii critică aspru noul sezon al serialului „The Crown”, a cărui acţiune se petrece în anii 1990 și care va fi lansat la două luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a, pe 9 noiembrie, informează AFP.

Aceștia se plâng că noile episoade ar conţine mai multe erori, în plus ar duce atingere reputaţiei lui Charles, pe atunci prinţ de Wales, însă acum rege.

Potrivit presei britanice, informează Agerpres, sezonul 5 îl va prezenta pe acesta complotând pentru a o înlătura pe regină de la putere, pe vremea când era prinţ de Wales. Ar fi vorba de conversaţii în care Charles face presiuni asupra lui John Major pentru a forţa abdicarea mamei sale.

Anturajul fostului premier conservator, aflat la putere în perioada 1990-1997, a emis un comunicat pentru a spune că este vorba „pur şi simplu de ficţiune”: „Nu a existat niciodată vreo discuţie între John şi prinţul de Wales despre o abdicare a reginei Elisabeta a II-a”.

John Major nu a cooperat „în niciun fel” cu „The Crown” şi „nu a fost abordat pentru a verifica scenariul” serialului, se mai arată în acelaşi comunicat. În cazul în care scenele descrise de presă vor fi difuzate, „acestea nu ar trebui să fie privite decât ca o ficţiune dăunătoare şi răuvoitoare”, „o grămadă de prostii pentru un impact dramatic maxim, complet fals”.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, va fi încoronat pe 6 mai la Londra.

Sezonul 4 din „The Crown” a atras de asemenea nemulțumiri pentru că ar fi fost părtinitor în felul cum a tratat relaţiei dintre Charles şi Diana. Lady Di, interpretată de Emma Corrin, este prezentată ca o logodnică singuratică, apoi ca o mireasă angoasată care se confruntă cu un soţ rece şi infidel încă îndrăgostit de iubita sa din tinereţe, Camilla.

Elizabeth Debicki, în rolul prințesei Diana, în The Crown, sezon 5. Profimedia

Citeste continuarea pe www.filmnow.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ironia sorții! Ce s-a întâmplat după ce și-a ascuns mama moartă în pădure ca să îi poată lua pensia

Urmatoarea stire

Se oprește apa potabilă la Călimănești – Gazeta Vâlceană

Stiri pe aceeasi tema