Binance iese din Olanda, în timp ce în Franța se confruntă cu o anchetăCea mai mare bursă de criptomonede din lume, Binance, este investigată de autoritățile franceze, potrivit rapoartelor mass-media din Franța, scrie BBC.

Investigația se concentrează asupra procedurilor sale de combatere a spălării banilor.

Ea survine după anunțul privind ieșirea de pe piața din Olanda, după ce nu a reușit să obțină o licență de la banca centrală olandeză.

Într-o declarație, Binance a confirmat că autoritățile franceze i-au vizitat birourile săptămâna trecută și că se va conforma în consecință.

“Săptămâna trecută am primit o vizită din partea autorităților competente. Binance, ca întotdeauna, a fost pe deplin cooperantă și ne-am îndeplinit obligațiile în consecință. Continuăm să colaborăm îndeaproape cu autoritățile de reglementare și cu agențiile de aplicare a legii cu privire la toate cerințele de conformitate în curs de desfășurare pentru a menține standarde ridicate”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Criptomonedele au devenit o clasă de active de tranzacționare populară în ultimii ani atât pentru investitorii de retail, cât și pentru cei instituționali.

Cu toate acestea, au fost ridicate întrebări cu privire la riscurile asociate cu criptomonedele, deoarece prețurile pot suferi oscilații uriașe ale valorii.

Autoritățile de reglementare din întreaga lume au căutat să intensifice presiunea asupra burselor de criptomonede în încercarea de a le face mai transparente.

Binance se confruntă cu probleme și în Statele Unite, precum și în Europa.

În SUA, bursa este dată în judecată de două autorități de reglementare financiară – Securities and Exchange Commission (SEC) și Commodities Futures Trading Commission – care susțin că a operat în mod ilegal și a ignorat legile menite să protejeze investitorii.

De asemenea, SEC a acuzat firma și pe fondatorul Changpeng Zhao de gestionarea necorespunzătoare a fondurilor clienților.

Binance și-a apărat practicile. Operațiunile din SUA ale companiei sunt în prezent în discuții cu SEC pentru a evita înghețarea totală a activelor.

Binance a avertizat că operațiunile sale se vor “opri” în cazul în care un judecător din SUA va da curs cererii autorității de reglementare de înghețare a activelor.

Unitatea Binance din Marea Britanie, Binance Markets Limited, a fost eliminată din registrul Autorității de Conduită Financiară la 30 mai, la cererea companiei, lăsând-o fără entități autorizate în Marea Britanie, se arată pe site-ul FCA.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema