Bijuterie din România, readusă la viață după 30 de ani. Locația din România care, acum, pare ruptă din Sudul Franței


Într-o pitorească așezare din nordul României, Cazinoul Vatra Dornei sau Cazinoul Băilor, cum mai este cunoscut, strălucește ca o adevărată bijuterie arhitecturală și atrage atenția vizitatorilor cu frumusețea sa.

cazinoul vatra dornei

Galerie

Bijuterie din România, readusă la viață după 30 de ani. Locația din România care pare ruptă din Sudul Franței
| Shutterstock

Situat în stațiunea balneoclimaterică Vatra Dornei, acest monument de patrimoniu cultural este una dintre cele mai populare atracții turistice din regiune, oferind o gamă diversă de activități și evenimente pentru cei în căutarea de relaxare și distracție.

Citește și: „Grecia de România”. Locul „exotic”, surprins la aproape trei ore departe de București. Cum poți să ajungi la Lacul Scropoasa

Bijuterie din România, readusă la viață după 30 de ani. Locația din România care pare ruptă din Sudul Franței

Construit inițial în anul 1895, Cazinoul Vatra Dornei a fost un punct central al vieții sociale și culturale pentru aristocrația vremii. Arhitectura sa impresionantă în stilul Belle Époque îmbină influențele arhitecturale franceze cu elemente decorative tradiționale românești. Fațada sa impunătoare și detaliile intricate conferă Cazinoului un aer de eleganță și rafinament.

În ultimii ani, autoritățile locale au depus eforturi considerabile pentru a restaura și conserva Cazinoul Vatra Dornei în toată splendoarea sa istorică. Prin eforturile lor, monumentul istoric și-a recăpătat strălucirea de altădată și a devenit din nou un centru cultural și turistic de referință în regiune.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce obiective turistice poți vedea în Vatra Dornei

Pe lângă Cazinou, Vatra Dornei oferă o gamă diversă de obiective turistice, care atrag turiști din toate colțurile lumii:

Parcul Central

Un loc minunat pentru plimbări relaxante, cu alei încântătoare și flori colorate, Parcul Central oferă o oază de liniște și frumusețe naturală.

Citește și: Fenomenul rar care a apărut la Cascada Niagara. S-a întâmplat pentru prima dată în istoria sa

Stațiunea balneară Vatra Dornei

Cunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare, stațiunea oferă băi termale și tratamente terapeutice, reprezentând o alegere perfectă pentru cei în căutare de relaxare și refacere.

Muzeul Etnografic

Pentru cei interesați de tradiții și cultura zonei, muzeul prezintă exponate valoroase ce ilustrează viața și obiceiurile locuitorilor din zona Maramureșului.

Stațiunea de schi

Vatra Dornei este o destinație populară pentru iubitorii sporturilor de iarnă, oferind o mulțime de pârtii pentru toate nivelele de abilități.

Mănăstirea Voroneț

O excursie în împrejurimile Vatra Dornei te poate duce la…

Citeste continuarea pe a1.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema