Bijuteria lui Aganovic și Stahl risipitorul… Sepsi a învins UTA cu un gol în prelungiri · Special Arad


Este frustrant să fii fan al echipei UTA și să îți vezi echipa învinsă după un astfel de meci. A fost meciul în care tactic a stat cel mai bine în acest început de campionat și a arătat că și fizic poate să țină piept unei echipe grele la acest capitol din campionatul românesc. Dar bijuteria lui Aganovic din prelungiri și ratarea monumentală a lui Stahl după o gafă uriașă a lui Ninaj au stabilit câștigătoarea acestei partide și acest unic gol face ca UTA să cadă de pe locul 11 pe 14 în numai câteva secunde…

Prima repriză a fost una echilibrată și un jucător de la arădeni a ieșit în evidență. El este Freitas, brazilianul care atât timp cât a fost proaspăt din punct de vedere fizic iar coechipierii l-au susținut, a reușit să dirijeze foarte calm jocul la centrul terenului, a și recuperat și l-a dominat pe mai bine cotatul Păun. Stolnik și Benga nu au mai făcut nici ei cadourile din meciurile precedente, astfel că Sepsi a avut o singură ocazie importantă în prima parte, la acea pătrundere a lui Oteliță, care a centrat pentru Safranko iar șutul slovacului lângă bară a fost respins de Iacob.

UTA nu a ales doar să se apere în prima parte și a pus unele probleme în atac prin Cooper. La prima lui pătrundere în careu a fost blocat în ultimul moment de Oteliță, ca apoi, spre finalul primei părți, să înșurubeze excelent de lângă Ciobotariu, a șutat foarte puternic cu stângul dar mingea a lovit bara laterală a porții lui Niczuly.

Micovschi, la meciul său de debut la UTA, nu a arătat prea multe calități tehnice, dar s-a văzut la el așa numita școală italiană, fiind foarte disciplinat fie că a evoluat în stânga, fie că a evoluat în dreapta.

După pauză UTA a încercat să mențină același ritm, dar Rednic, sau secundul Rădoi, au ales să-i lase la vestiare pe Rareș Pop și Marku, puțin sub nivelul jocului, pentru a-i trimite pe teren pe Cristi Mihai și Carp.

Sepsi putea da lovitură prin Ninaj în minutul 62, dar șutul său cu latul din careul mic a fost prins pe linia porții de Iacob cu o intervenție extraordinară.

După două ocazii bune ale lui Fabry, UTA a cedat total inițiativa și a făcut pasul înapoi. Sepsi a pus presiune până în zona careului, dar defensiva arădeană a rezistat și a respins tot ceea ce era de respins. S-a accidentat și Benga, Carp a fost coborât în centrul defensivei, iar Cristian Mihai s-a mutat din banda stângă unde a intrat alt junior, Stanciu, în centrul terenului. Mutarea lui Cristian Mihai avea să se dovedească decisivă în finalul partidei.

La o ultimă zvâcnire pe contraatac, Fabry l-a găsit excelent pe Vucenovic în zona careului lui Niczuly, dar austriacul a preluat greșit, arătând exact ca un jucător de liga secundă din Cipru…

A venit apoi acel fault inutil făcut de Cristian Mihai la 22-23 de metri de poarta lui Iacob. Aganovic a luat mingea și a șutat…

Citeste continuarea pe specialarad.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema