BihorStiri.ro Primele licitații prin Unitatea Centralizată de Achiziții


Primele licitații prin Unitatea Centralizată de Achiziții

aug. 31, 2023 Adrian Popa
Actualitate, Administrație

0
15 vizualizari


Consiliul Județean Bihor pregătește primele proceduri de licitație prin Unitatea Centralizată de Achiziții Publice (UCA). În acest scop, a avut loc o ședință cu reprezentanții a 20 de instituții din subordine, principalii beneficiari. La discuții au participat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, și un reprezentant al Agenției Naționale de Achiziții Publice (ANAP).

În cadrul UCA urmează demararea a două licitații pentru achiziționarea produselor de birotică și a materialelor de curățenie necesare. Compartimentul UCA funcționează în cadrul Consiliului Județean Bihor din 27 iulie 2023 și are un angajat.

Ne dorim ca prin aceste achiziții centralizate să cheltuim mai eficient banul public și să facem economii în bugetele de funcționare a instituțiilor. Bunurile care asigură funcționarea zilnică a instituțiilor, cum sunt articolele de birotică, vor putea fi achiziționate la o calitate și la prețuri mai bune’’, a declarat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că UCA a fost înființată printr-o colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și ANAP, cu scopul de a derula proceduri de licitații pentru autoritatea județeană și instituțiile subordonate acesteia.

Avantajele funcționării Unității Centralizate de Achiziții sunt:

Citeste continuarea pe bihorstiri.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema