Biden spune că Beijingul „nu a livrat” nicio armă Rusiei în acest stadiu


Joe Biden a declarat vineri, de la Ottawa, că Beijingul „nu a livrat” arme Rusiei în acest stadiu, în pofida îngrijorărilor occidentale, potrivit AFP.

Joe Biden Foto: Evan Vucci / Associated Press / Profimedia Images

„Aud de trei luni că China va furniza arme semnificative Rusiei… Asta nu înseamnă că nu o vor face, dar nu au făcut-o încă”, a declarat președintele american în timpul unei deplasări la vecinul său canadian.

„Nu iau China cu ușurință. Nu iau Rusia cu ușurință”, a adăugat el, spunând că rapoartele privind apropierea lor au fost probabil „exagerate”.

Pe de altă parte, Joe Biden a insistat asupra legăturilor consolidate între occidentali. „Dacă se va întâmpla ceva, Occidentul a devenit mult mai apropiat”, a spus el, referindu-se la o coaliție unită.

În timpul unei vizite a președintelui chinez Xi Jinping la Moscova, săptămâna aceasta, rușii și chinezii au salutat intrarea într-o „nouă eră” a „relației lor speciale”.

Dar, în timp ce liderul chinez a promis sprijin moral și o linie de salvare comercială, el s-a abținut de la furnizarea de arme soldaților ruși din Ucraina, ceea ce ar fi putut duce la sancțiuni occidentale împotriva țării sale.

De asemenea, nu a existat niciun angajament pe termen lung de a cumpăra cantități mari de gaz rusesc, ale cărui exporturi către Europa s-au prăbușit, lăsând o gaură imensă în finanțele Rusiei.

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Rusia: Constatările privind explozia Nord Stream nu vor fi făcute publice

Urmatoarea stire

STUDIU. Cel mai murdar lucru din bucătăria ta pe care îl atingi zilnic. Câți microbi poți lua

Stiri pe aceeasi tema