Biancăi, o mamă de 37 de ani, i s-a spus că va muri de cancer. A fost salvată. Dr. Bogdan Moldovan: „De cele mai multe ori imposibilul e posibil”


Intervenție chirurgicală în Spitalul Sf. Constantin din Brașov. Sursă foto: Facebook

Bianca are 37 de ani și o fetiță de 6 ani. A primit un diagnostic crunt: cancer de col uterin.

A urmat tratamentul oncologic indicat adică radio-chimioterapie .Nu a ieșit din recomandările medicilor, a urmat tratamentul ca la carte, conform ghidului. În luna decembrie i s-a comunicat ca nu se mai poate face nimic și i s-a recomandat un centru de paliație unde să își încheie viața.

Clujeanca a mai cerut o opinie la Spitalul Sf. Constantin din Brașov. Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generală acolo, a constatat că tumoarea e rezecabila deși invadează organele din jur: vezica urinara, rect, uretere, neavând metastaze la distanță.

„A fost operata cu succes luni 09.01 în faza de insuficienta renala obstructiva și ocluzie intestinala, practicandu-se exenteratie pelvina totala cu hemicolectomie dreapta, rezervor urinar Bricker și colostoma pe descendent. Plombaj pelvin cu plasa de Vicryl și flap epiploic. Evoluție favorabila cu normalizarea funcției renale și reluarea tranzitului.”, spune dr. Bogdan Moldovan.

Dr. Bogdan Moldovan. Sursă foto: Facebook

Acesta are și un sfat: „Nu acceptați „fără luptă” un verdict de inoperabilitate. De cele mai multe ori imposibilul e posibil.”

Spitalul Sf. Constantin, inaugurat în 2011

Spitalul Sf. Constantin, spital monobloc, multidisciplinar, inaugurat în 10 martie 2011, este o instituție privată care cuprinde secții cu saloane pentru spitalizare continuă și de zi, totalizând 150 de paturi. Noul Departament de imagistică medicală dotat cu echipamente de ultimă generație, Blocul operator cu 6 săli de operație, Centrul de chirurgie cardiovasculară și cel de cardiologie clinică și intervențională, Secția de Terapie intensivă de 250 mp inaugurate de la mutarea spitalului în noul sediu, întregesc dotările la standarde europene ale celui mai curat spital din Europa, distincție acordată de OMS.

Pe lângă medicii brașoveni, Spitalul Sf. Constantin a reușit să atragă la Brașov o echipă de medici cu experiență din Tg. Mureș, Cluj-Napoca, Iași și București, unii întorși în țară din Elveția și Franța, medici care au acceptat relocarea pentru a-și desfășura activitatea în acest spital de nivel internațional. Competențele echipei medicale sunt completate de aparatură de top, produsă de lideri mondiali în domeniu, între care menționăm: Karl Storz, Zeiss, Intuitive, Dräger, Siemens, General Electric, ValleyLab, Getinge.

V-ar putea interesa și:

O doctoriță și mamă care a ajutat toată viața bolnavii de cancer se luptă acum ea însăși cu această cumplită boală

Un român suspect de cancer din trei refuză să continue investigațiile medicale

Performantul sistem sanitar din Turcia este mai aproape de Constanța. KOÇ Healthcare a deschis aici prima reprezentanță medicală din România VIDEO

Citeste continuarea pe www.ct100.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

FOTO. Autoturism răsturnat pe DN7, la Drăganu. Două persoane sunt rănite – Vocea Vâlcii Online

Urmatoarea stire

România, lovită de un val de viroze fără precedent. Ce spune medicul Adrian Marinescu

Stiri pe aceeasi tema