Benjamin Mendy, găsit nevinovat de şase capete de acuzare de viol. Decizia şocantă a juraţilor britanici


Benjamin Mendy a fost declarat nevinovat pentru şase capete de acuzare de viol şi unul de agresiune sexuală. Fotbalistul Louis Saha Matturie, în vârstă de 41 de ani, a fost, la rândul său, găsit nevinovat de trei acuzații de viol. Nici în cazul său, juraţii nu au reuşit să stabilească un verdict.

Cei 11 juraţi au stabilit că Mendy este “nevinovat” de șase capete de acuzare, care implicau violarea a patru adolescente. Verdictele unanime nu au putut fi făcute publice, pentru că juraţii mai aveau de luat în considerare alte două capete de acuzare rămase.

După două săptămâni de deliberare, jurații nu au putut ajunge la un verdict cu privire la presupusa tentativă de viol al unei femei de 29 de ani, care ar fi avut loc în 2018, și la presupusul viol al unei alte tinere, de 24 de ani, în octombrie 2020.

Procuratura cere rejudecarea lui Mendy

Judecătorul Steven Everett a pus capăt procesului vineri. Procurorul Matthew Conway a declarat că Procuratura va solicita rejudecarea acuzațiilor pentru care juraţii nu au putut stabili verdicte. 

“Procuratura a luat o decizie. Am luat astăzi o decizie, care presupune rejudecarea acestor acuzații în două procese separate”, a spus Matthew Conway. Avocații discută despre datele viitoarelor audieri și despre un posibil proces care ar putea avea loc în iunie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Analiză APIA. Cota de piață a vehiculelor electrice în România a depășit anul trecut 21%. Mașinile diesel au reprezentat sub 14% din totalul autovehiculelor noi înmatriculate, la un nivel minim istoric.

Urmatoarea stire

Un aliat al lui Vladimir Putin susține că al treilea război mondial a început deja și cere Rusiei să lanseze atacuri nucleare

Stiri pe aceeasi tema