Beneficiile pepenelui galben pentru sănătate


Pepenii galbeni de miere sunt cei mai dulci dintre toți pepenii, iar de
obicei, sezonul lor durează din iulie până în septembrie. Conține
multă apă, precum și vitamina C, vitaminele B, fibre, antioxidanți
și cantități mai mici din alți nutrienți cheie, motiv pentru
care, consumul lor poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate.

Consumul a 200 de grame de pepene galben pe zi, asociat cu prevenirea diabetului FOTO healthline.com

Hidratează

O cană de pepene galben tăiat cubulețe oferă în jur de 150 ml de
apă. Consumul adecvat de apă, în special pe timpul verii, ne ajută
să prevenim deshidratarea. Când devii deshidratat, corpul tău se
supraîncălzește și poți experimenta schimbări de dispoziție,
constipație și chiar pietre la rinichi. Apa potabilă ajută, de
asemenea, la lubrifierea și amortizarea articulațiilor, potrivit
publicației Health.

Un studiu a constatat că adulții care se hidratează în mod
corespunzător dezvoltă mai puține afecțiuni cronice, cum ar fi
bolile de inimă și plămâni și trăiesc mai mult, în comparație
cu persoanele care nu consumă suficiente lichide.

Conferă imunitate

În afară de apă, nutrientul remarcabil din pepenele galben este
vitamina C. O cană de pepene galben tăiat cubulețe asigură
aproximativ o treime din necesarul zilnic de vitamina C. Sistemul
imunitar are nevoie de acest nutrient pentru a răspunde agenților
patogeni, cum ar fi bacterii, viruși, ciuperci și paraziți.


Abilitățile antioxidante ale vitaminei C
protejează, de asemenea,
celulele de daune cunoscute pentru creșterea riscului de boli
cronice. Organismul nu poate stoca vitamine solubile în apă pentru
perioade lungi, așa că este necesar un aport regulat și adecvat de
vitamina C, pentru a susține funcția imunitară sănătoasă.

Sprijină reglarea tensiunii arteriale

Pepenii galbeni sunt foarte săraci în sodiu, dar bogați în
potasiu, fiind astfel buni pentru gestionarea tensiunii arteriale.
Potasiul ajută la controlul tensiunii arteriale, determinând
rinichii să excrete surplusul de sodiu – un nutrient care poate
provoca hipertensiune arterială în exces. De asemenea, potasiul
ușurează tensiunea în pereții vaselor de sânge, ceea ce reduce
și mai mult tensiunea arterială.

Un studiu a constatat că pepeni activează producția unei substanțe
numite oxid nitric. Aceasta ajută mușchii netezi din organism să
se relaxeze, inclusiv vasele de sânge, ceea ce are ca rezultat o
scădere a tensiunii arteriale.

Protejează împotriva diabetului de tip 2

Cercetările arată că pepenele galben poate fi benefic pentru
persoanele care suferă sau care au risc de a dezvolta diabet de tip
2. Consumul a 200 de grame pe zi a fost asociat cu prevenirea
diabetului. În plus, s-a demonstrat că doar o cantitate de până
la 133 de grame pe zi de fructe proaspete poate reduce complicațiile
și riscul de deces la…

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema