Belgia ia la întrebări UcrainaBelgia va cere Ucrainei lămuriri cu privire la informaţiile potrivit cărora puşti fabricate în Belgia au fost folosit de forţe pro-ucrainene pentru a lupta împotriva trupelor ruse în interiorul graniţei de vest a Rusiei, a anunţat luni premierul belgian Alexander De Croo, citat de Reuters.

The Washington Post a relatat sâmbătă că luptători anti-Kremlin care au lansat un atac transfrontalier din Ucraina în regiunea rusă Belgorod luna trecută au folosit vehicule tactice date iniţial Ucrainei de Statele Unite şi Polonia şi aveau puşti fabricate în Belgia şi Republica Cehă.

„Ministerul nostru al apărării şi agenţiile sale de informaţii au început o anchetă şi cer informaţii pentru a determina exact ce s-a întâmplat”, a declarat De Croo la postul belgian Radio 1.

„Armele europene sunt livrate Ucrainei cu condiţia ca ele să fie utilizate pe teritoriul ucrainean cu scopul de a apăra acel teritoriu. Şi avem controale stricte stabilite pentru a vedea că acesta este cazul”, a notat el.

De Croo a refuzat să comenteze posibilele consecinţe în cazul în care informaţiile sunt confirmate.

„Nu trebuie să ne depăşim aici. Dar analizăm situaţia şi vom lua acest lucru foarte în serios”, a spus prim-ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema