Băsescu și-a luat penthouse cu un Duster și 100.000 € de la Ioana


Apartamentul, de fapt un penthouse de peste o jumătate de milion de euro, a fost cumpărat, însă titlurile de stat au sporit, ca valoare, cu aproape 800.000 de lei. Între declarația de avere depusă în vara anului 2021 și cea depusă în vara anului 2023, averea lui Traian Băsescu a crescut cu peste 400.000 de lei, de la 5.004.428,5 lei, la 5.408.699,7 lei. Mai mult, i-a donat fiicei sale Elena apartamentul din strada Mihăileanu, a păstrat pentru el garajul și i-a vândut celeilalte fiice, Ioana, un autoturism din 2010 cu suma de 9.000 de euro. În plus, Băsescu a reușit să-și achite și un credit bancar în sumă de 10.000 de euro. Singura sursă de venit palpabilă cu care putea face achiziția imobiliară rămâne un împrumut dat de Ioana Băsescu, de 100.000 de euro, pe care „Petrov” trebuie să-l restituie anul viitor.

La sfârșitul lunii mai a anului trecut, fostul președinte al României Traian Băsescu, notificat fiind să elibereze vila de protocol din strada Gogol, după ce a fost declarat, definitiv, colaborator al Securității de către Înalta Curte de Casație și Justiție, declara că a decis împreună cu soția sa, Maria Băsescu, să caute un apartament pe care să-l cumpere. Băsescu excludea, la acel moment, să se mute în casa pe care și-a dat-o singur de la stat, pe vremea când era primar general, situată în strada Mihăileanu, întrucât nu se preta pentru o locuință de fost președinte, deoarece se află într-un imobil unde locuiesc alte 12 familii. 

„Mă duc la bancă, pentru că eu am banii investiți în titluri de stat. Aceste titluri de stat vor trebui să fie vândute, dacă dorim să cumpărăm un apartament”, spunea, atunci, Traian Băsescu. Câteva zile mai târziu, la data de 14 iunie 2022, Băsescu depunea o declarație de avere, în calitate de europarlamentar, în care menționa că deja achiziționase, împreună cu Maria Băsescu, un apartament având suprafața de 184 de metri pătrați. Conform presei, acest apartament este, de fapt, un penthouse amplasat într-un ansamblu imobiliar de lux din zona Pieței Domenii din Sectorul 1, în spatele Parcului Cireșarii, ansamblu rezidențial dezvoltat de Dan Șucu, prin Arcadia Apartments. Citând specialiști în tranzacții imobiliare, jurnaliștii arătau că o proprietate de genul celei achiziționate de Băsescu valora, anul trecut, 550.000 de euro.

 

Titlurile de stat au sporit, în loc să se diminueze

 

Declarația de avere pe anul 2023 a lui Traian Băsescu lipsește de pe portalul Agenției Naționale de Integritate, fostul președinte fiind printre singurii eurodeputați care nu figurează cu acest document la zi, alături de fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș. „Jurnalul” a încercat însă, din analiza averilor declarate în 2021 și 2022, să afle cât a plătit Băsescu pe acest penthouse de lux.

În primul rând, am pornit de la titlurile de stat, pe care fostul…

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema