Bani europeni pentru cadrele didacticeEfortul bugetar naţional pentru acordarea de prime angajaţilor din sistemul de învăţământ ar putea fi suplimentat cu ajutorul unor fonduri europene, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, citat de Agerpres.

Cărbunaru a fost întrebat dacă primele care urmează să fie acordate personalului din Educaţie vor proveni din bani europeni sau de la bugetul de stat.

Există un mecanism mixt, se lucrează la acest lucru. Important este că există posibilitatea de a suplimenta efortul bugetar naţional şi a completa cu mecanisme prin fonduri europene. (…) Nu este prima dată când pachetele financiare pe care acest Guvern le-a oferit, şi în contextul crizei economico-financiare, şi în contextul problemelor generate de creşterile foarte consistente la facturi pentru gaze şi energie, toate aceste măsuri au inclus o componentă bugetară naţională, dar şi o componentă europeană” (…) „România are la dispoziţie sume importante rămase necheltuite din exerciţiul 2014 – 2020 şi până în decembrie anul acesta există posibilitatea de a mai accesa aceşti bani. În acelaşi timp, problemele economice şi sociale care au apărut în ultimii ani au generat flexibilitate atât la nivelul Uniuni Europene, cât şi la nivelul statelor, tocmai pentru a fi alături de cei care sunt cei mai afectaţi. Pe baza unui astfel de principiu, putem avea în vedere şi utilizarea banilor europeni în implementarea unor astfel de soluţii”, a transmis Dan Cărbunaru.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Cea mai bună mâncare pentru organism!

Cunoscutul neurochirurg și profesor universitar, medicul Vlad Ciurea, ne reaminteşte că hrana cât mai naturală, neconservată, necongelată şi…